Ropogós fasírt rozmaringgal: így nem esik szét sütés közben
Nagyon jól megy a rozmaring a különféle húsételekhez: fasírtba keverve is finom lesz.

Nehezen találni olyan embert, aki ne szeretné a fasírtot: krumplipürével tálalva vagy főzelék feltéteként olcsó és házias fogás. Érdemes egyszerre nagyobb adagban elkészíteni, utána pedig lefagyasztani, így ha gyors vacsorára van szükség, csak előkapod a mélyhűtőből. Csodát tesz vele egy kevés friss rozmaring.
Rozmaringos fasírt
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertéscomb vagy -lapocka
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 zsemle
- 1 tojás
- 1 kis hagyma
- 1 ág rozmaring
- 1 dl tej
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál paprikakrém
- 1 kávéskanál só
- 1 kávéskanál bors
- olaj a sütéshez
- 1-2 evőkanál zsemlemorzsa (ha szükséges)
Elkészítés:
A zsemlét áztasd tejbe. A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. A fokhagymát szintén vágd apróra.
Az ázott zsemlét nyomkodd ki, és tedd egy tálba. Add hozzá a húst, a fokhagymát, a hagymát, a tojást, az apróra vágott rozmaringot, a pirospaprikát, a paprikakrémet, a sót és a borsot. Gyúrj belőle sima masszát. Ha túl lágy lenne, egy-két evőkanál zsemlemorzsát adj hozzá.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A masszából formázz lepényeket, és oldalanként öt perc alatt süsd őket ropogósra.
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
A jól megszokott rántott hús bundája kap egy kis extrát, amitől sokkal ízletesebb. Kínáld valamilyen körettel, vagy készíts belőle szendvicset.
ElolvasomKép: vikif / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsomszósz
- olasz étel