Rozmaringos csirkecombok édesburgonyával együtt sütve: a bőre ropogós, belül omlós
Édesburgonyával együtt sütve a rozmaringos csirkecombok nemcsak mennyeiek, hanem a gyomrot sem terhelik meg.

rozmaringos csirkecombok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az édeskrumpli jó alternatíva, ha valaki unja már a sima burgonyát. Igazán egyszerű elkészíteni ezt a fogást, jóformán csak mindent be kell dobálni egy tepsibe. A csirkecombokat elkészítés előtt egy órával helyezd illatos, fűszeres pácba.

Rozmaringos csirkecombok édesburgonyával

Hozzávalók:

A húshoz

  • 4 csirkealsócomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • bors

A körethez

  • 50 dkg édesburgonya
  • 4 ág friss rozmaring
  • 1 evőkanál citromlé
  • frissen őrölt fekete bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Először a húst készítsd elő. Egy kis tálban keverd el az olívaolajat az átnyomott fokhagymagerezddel, az őrölt rozmaringgal és a borssal. A csirkecombokat dörzsöld be sóval, forgasd meg a fűszeres olajban, és pihentesd legalább egy órát a hűtőben.

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Az édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, oszd el egy tepsi aljában. Sózd, reszelj rá borsot, locsold meg citromlével és egy kevés olívaolajjal, és keverd alaposan össze. Tedd a tetejére a csirkecombokat, kanalazd rá a visszamaradt páclevet, tegyél mellé friss rozmaringágakat, és alufóliával letakarva told a sütőbe egy órára. Az utolsó 15 percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a hús bőre és a köret is megpirulhasson.

Az édesburgonyát önmagában is elkészítheted - naranccsal együtt sütve hihetetlenül illatos és nagyon finom lesz.

Ezt is szeretjük