Omlós rozmaringos csirkecomb vele sült zöldségekkel: csak tedd a sütőbe a hozzávalókat

Hozzál ki minél többet a csirkecombból! Zöldségekkel sütve, fűszeresen isteni, laktató ebéd.

csirkecomb-sult-zoldsegekkel
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkecomb sütve gyorsan elkészül, ráadásul számtalan módon feldobhatod, már néhány fűszer csodát tesz vele. A bortól is csak ízletesebb, omlósabb lesz, és bátran tehetsz mellé különféle friss zöldségeket is. Most tényleg van miből válogatni. Nagy előnye még, hogy nem tocsog az olajban. 

Rozmaringos csirkecomb sült zöldségekkel

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg gomba
  • 20 dkg zöldbab
  • 20 dkg kelbimbó
  • 4 ág rozmaring
  • 1 dl fehér bor
  • 1 db paprika
  • 1 db lila hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A combokat tisztítsd meg, ízlés szerint szórd meg a sóval, borssal, majd hagyd állni a hűtőben egy-két órán át, hogy az ízek kellően átjárják. A megtisztított krumplit, a gombát, a kelbimbót, a lila hagymát, a paprikát szeleteld fel, a zöldbabot hagyhatod egyben is.
 

Rakd a zöldségeket egy zsiradékkal kikent tepsibe vagy serpenyőbe, sózd meg, pakold hozzájuk a csirkecombokat, a fokhagymagerezdeket és a rozmaringot. Locsold meg a borral, fóliázd le, és tedd forró sütőbe. Süsd 190 fokon 45 percig. Amikor minden puha, vedd le a fóliát, pirítsd még néhány percig a húst és a zöldségeket. 
A csirkecombot készítsd el minél változatosabban! Nyárra remek választás a citromos változat.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük