Ropogós csirkecomb tepsis krumplival
Ha gyors és kiadós ebédre vágysz, készítsd ezt, pár perc előkészület után már csak az ízeket kell élvezni.
A sült csirke mindig jó választás, ha kevés előkészülettel kiadós és finom ételt szeretnél készíteni.
Ha fel szeretnéd dobni ezt a fogást, könnyen megteheted néhány zöldség segítségével, elrontani nem tudod, amit szeretsz, nyugodtan dobd mellé.
Ropogós csirkecomb tepsis krumplival
Hozzávalók:
- 5 egész csirkecomb
- 0,75 kg krumpli
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 3 nagy érett paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 1 szál rozmaring
- olívaolaj, só
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
Először mosd meg a csirkecombokat, majd jó alaposan sózd be őket, és tedd félre. Ezután pucold meg a krumplit, és tedd fel főni enyhén sós vízben. Végy elő egy tepsit, az aljára tegyél alufóliát, és legyen a közeledben. A fokhagymát egy kisebb tálkába nyomd ki, adj hozzá olívaolajat, és tedd félre. A hagymát pucold meg, vágj belőle jó széles karikákat, a paradicsomból szintén, és szórd szét őket a tepsi alján.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Ezután jöhet rájuk a krumpli. A csirkecombokat kend be jó alaposan a fokhagymás olajjal, majd helyezd el őket a tepsiben. A maradék fokhagymás olajat locsold a többi összetevőre. A vajat kisebb darabokra szedve szórd szét a tepsiben, szórj az egészre a rozmaringból, majd dugd be az előmelegített sütőbe nagyjából egy órára, ennyi idő alatt szép ropogósra sül.
Még több húsétel!
Ha nem tudsz ellenállni a húsos fogásoknak, nézz be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- olasz
- csirke
Gyors olaszos vacsora hétköznapokra
- fokhagyma
- csirkemell
Könnyen elkészíthető fogás kerti grillezésekhez
- sajt
- csirke