Hihetetlenül omlós sült csirkecomb ropogós bőrrel: salátával tálalva egészséges is
A ropogós sült csirkecomb titka a megfelelő fűszerezés és az elég hosszú sütési idő.
Mindig jól jön egy ropogós sült csirkecomb: tökéletes választás hétvégi ebédnek vagy egy gyors vacsora gyanánt. Valódi munka alig lesz vele, de szánj időt a pácolásra és a sütésre is. Friss salátával tálalva a kalóriák miatt sem kell majd aggódnod.
Ropogós sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 0.5 teáskanál színes bors
- só
Elkészítés:
A csirkecombokat szárogasd meg, és a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval.
Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd el a pirospaprikával, a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a színes borssal. Kend meg jól a combokat ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát. Így a fűszerek lejutnak a hús belsejébe, és sokkal jobb lesz az íze, mintha azonnal sütnéd.
A pácolási idő leteltével pakold a húst egy tepsibe. Nem kell alá öntened semmit. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével puhára sülnek, ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a bőrét ropogósra.
Ha valami különlegességre vágysz, készíts nyulat! Zöldséges, vörösboros szaftban egyszerűen ellenállhatatlan.
Szaftos, vörösboros vadnyúlragu: a sűrű szósz isteni finom
Ősz lévén nemcsak a sütőtök- és a szilvaszezon köszönt be ismét, hanem a vadhúsok is újból terítékre kerülnek. Ennek apropóján most egy szaftos, vörösboros vadnyúlragut mutatunk!
ElolvasomKép: Lauri Patterson / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció