Hihetetlenül omlós sült csirkecomb ropogós bőrrel: salátával tálalva egészséges is

A ropogós sült csirkecomb titka a megfelelő fűszerezés és az elég hosszú sütési idő.

Ropogós sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindig jól jön egy ropogós sült csirkecomb: tökéletes választás hétvégi ebédnek vagy egy gyors vacsora gyanánt. Valódi munka alig lesz vele, de szánj időt a pácolásra és a sütésre is. Friss salátával tálalva a kalóriák miatt sem kell majd aggódnod.

Ropogós sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 egész csirkecomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 0.5 teáskanál színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szárogasd meg, és a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval.

 

Az olívaolajat egy kisebb tálban keverd el a pirospaprikával, a rozmaringgal, a fokhagymaporral és a színes borssal. Kend meg jól a combokat ezzel a keverékkel, és lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát. Így a fűszerek lejutnak a hús belsejébe, és sokkal jobb lesz az íze, mintha azonnal sütnéd.

 

A pácolási idő leteltével pakold a húst egy tepsibe. Nem kell alá öntened semmit. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe. Egy óra elteltével puhára sülnek, ekkor vedd le a fóliát a tetejéről, és pirítsd a bőrét ropogósra.

Ha valami különlegességre vágysz, készíts nyulat! Zöldséges, vörösboros szaftban egyszerűen ellenállhatatlan.

Szaftos, vörösboros vadnyúlragu: a sűrű szósz isteni finom

Ősz lévén nemcsak a sütőtök- és a szilvaszezon köszönt be ismét, hanem a vadhúsok is újból terítékre kerülnek. Ennek apropóján most egy szaftos, vörösboros vadnyúlragut mutatunk!

Elolvasom

Kép: Lauri Patterson / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük