Ricottával töltött csirke
Finom tavaszi fogás a zöldfűszeres göngyölt hús, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni. A lágy ricotta pedig tökéletes a csirkehúshoz, és kompenzálja a szárazságát.

Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Igazi friss tavaszi fogás a ricottával és zöldfűszerekkel göngyölt vagy tekert csirke. Ha fogyókúrázol, akkor fogyaszd friss salátával, egyébként pedig rizs illik hozzá.

Hogy milyen fűszert használsz hozzá, az a saját ízléseden múlik, de a petrezselyemzölddel és a bazsalikommal nem lehet mellényúlni.

Ricottával töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemell
  • 20 dkg ricotta túró
  • 10 dkg vaj
  • két csokor petrezselyem
  • só, bors

A ricottát sózd, borsozd, majd dolgozd össze a lágy vaj felével. A petrezselymet aprítsd fel egy kicsit, de nem kell nagyon összevágnod.

A csirkemellet széltében szeleteld fel, egy kicsit klopfold ki, majd sózd meg. Szórd rá a petrezselymet, majd oszlasd el rajta a ricottát, és tekerd fel a húst. Tűzd meg hústűvel a göngyölt húsokat.

Egy tűzálló tálat vajazz ki, majd tedd bele a húsokat szép sorban, a maradék vajat olvaszd meg, utána locsold rá. Előmelegített sütőben süsd meg 20-25 perc alatt.

Hogy töltsd a húst?

Ha nem tekercseled a húst, és édesanyádat sem lested a konyhában ebédkészítés közben, akkor nézd meg videónkat.

Ezt is szeretjük