Csirketekercs fügével töltve
Pikáns fogást készíthetsz borban pácolt fügéből, melyet csirkehúsba töltesz. Különleges, mégis könnyen elkészíthető recept.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

Gyorsabban nő, és erősebb lesz a hajad, ha odafigyelsz erre: 6 egyszerű tipp a dúsabb frizuráért »

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkehússal könnyű dolgozni, csupán arra kell ügyelned, hogy ne száradjon ki. Ha szaftos töltelékkel együtt feltekered, akkor ez nem fordulhat elő.

A füge különleges ízt ad a csirkehúsnak, így ha szereted kombinálni az édeset és a sósat, akkor ne hagyd ki ezt a remek receptet.

Fügével töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemellfilé
  • 20 dkg szárított füge
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • kevés vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • bors

A vörösbort hígítsd fel egy kevés vízzel, fűszerezd szerecsendióval, majd tedd bele a szárított fügét, hogy megszívja magát, akár egy egész éjszakát is állhat.

A csirkemellfiléket széltében vágd ketté, egy kicsit klopfold ki, majd sózd be. A hagymát vágd fel, majd kevés olajon pirítsd meg, egy idő után dobd hozzá a fügét is, végül pedig öntsd rá a bort, és addig párold, míg el nem fő alóla a folyadék. A legvégén dobd hozzá a petrezselyemzöldet.

A csirkére halmozz egy keveset a töltelékből, majd tekerd fel és tűzd meg hústűvel. A csirkék tetejét kend meg némi vajjal, majd tepsibe téve, alufóliával lefedve süsd közepes lángon 20 percig, majd a fóliát leszedve pirítsd tovább még 10 percet.

Ezt is szeretjük