Csirketekercs fügével töltve
Pikáns fogást készíthetsz borban pácolt fügéből, melyet csirkehúsba töltesz. Különleges, mégis könnyen elkészíthető recept.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Így viseld a trikót, hogy ne legyen slampos: 10 nőies outfit »

3 dolog, amit mindenképpen meg kell tenni az esküvő utáni napon »

5 nyári cipőfazon, ami nem mutatja a lábkörmödet, mégis csinos »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A csirkehússal könnyű dolgozni, csupán arra kell ügyelned, hogy ne száradjon ki. Ha szaftos töltelékkel együtt feltekered, akkor ez nem fordulhat elő.

A füge különleges ízt ad a csirkehúsnak, így ha szereted kombinálni az édeset és a sósat, akkor ne hagyd ki ezt a remek receptet.

Fügével töltött csirke

Hozzávalók:

  • 4 egész csirkemellfilé
  • 20 dkg szárított füge
  • 1 vöröshagyma
  • 2 dl vörösbor
  • kevés vaj
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • szerecsendió
  • bors

A vörösbort hígítsd fel egy kevés vízzel, fűszerezd szerecsendióval, majd tedd bele a szárított fügét, hogy megszívja magát, akár egy egész éjszakát is állhat.

A csirkemellfiléket széltében vágd ketté, egy kicsit klopfold ki, majd sózd be. A hagymát vágd fel, majd kevés olajon pirítsd meg, egy idő után dobd hozzá a fügét is, végül pedig öntsd rá a bort, és addig párold, míg el nem fő alóla a folyadék. A legvégén dobd hozzá a petrezselyemzöldet.

A csirkére halmozz egy keveset a töltelékből, majd tekerd fel és tűzd meg hústűvel. A csirkék tetejét kend meg némi vajjal, majd tepsibe téve, alufóliával lefedve süsd közepes lángon 20 percig, majd a fóliát leszedve pirítsd tovább még 10 percet.

Ezt is szeretjük