20 perces palacsinta reszelt krumplival a tésztájában: fokhagymás tejföllel isteni
A krumplis palacsinta olcsó, nagyon finom, és pillanatok alatt az asztalon lehet.
Ez a sűrű, vastag krumplis palacsinta egyszerű vacsoraként vagy izgalmas köretként egyaránt megállja a helyét. A megadott mennyiségekből egy akkora palacsintát süthetsz, amekkora pont elfér egy serpenyőben: ez két bőséges adagnak felel meg. Finom krumplis lepény recepeket ebben a válogatásban is találsz.
Reszelt krumplis palacsinta
Hozzávalók 2 személyre
- 4 közepes krumpli
- 2 tojás
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A krumplikat hámozd meg és reszeld le. Keverd el egy kiskanál sóval. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A reszelt krumpliból nyomkodd ki a nedvességet, majd egyengesd el a forró olajban, és hagyd pirulni, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A petrezselymet apríts fel, a tojásokat üsd egy tálba. Sózd és borsozd meg, és verd fel villával. Öntsd a tojást a pirulóban lévő krumpli tetejére, de ne keverd össze. Lefedve, közepes lángon süsd 8-10 percig, amíg a krumpli megpirul, de vigyázz, hogy ne égjen meg. Ekkor fordítsd meg, vedd a lángot kicsire, és a másik oldalát is süsd meg öt perc alatt. Ekkor már ne takard le, hogy a krumpli ropogós maradhasson. A végén megszórhatod aprított petrezselyemmel.
A sajttal töltött foszlós lepény is igazi, házias finomság: kelt tésztából készül.
Puha, foszlós lepény sajttal töltve: szószok mellé kötelező
Ha unod a kenyeret, próbáld ki ezt a pihe-puha lepényt: a sajt szépen megolvad a belsejében, a tészta pedig aranybarnára pirul.
ElolvasomKép: from_my_point_of_view
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció