20 perces palacsinta reszelt krumplival a tésztájában: fokhagymás tejföllel isteni

A krumplis palacsinta olcsó, nagyon finom, és pillanatok alatt az asztalon lehet.

Krumplipalacsinta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a sűrű, vastag krumplis palacsinta egyszerű vacsoraként vagy izgalmas köretként egyaránt megállja a helyét. A megadott mennyiségekből egy akkora palacsintát süthetsz, amekkora pont elfér egy serpenyőben: ez két bőséges adagnak felel meg. Finom krumplis lepény recepeket ebben a válogatásban is találsz.

Reszelt krumplis palacsinta

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 közepes krumpli
  • 2 tojás
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat hámozd meg és reszeld le. Keverd el egy kiskanál sóval. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. A reszelt krumpliból nyomkodd ki a nedvességet, majd egyengesd el a forró olajban, és hagyd pirulni, amíg előkészíted a többi hozzávalót.

 

A petrezselymet apríts fel, a tojásokat üsd egy tálba. Sózd és borsozd meg, és verd fel villával. Öntsd a tojást a pirulóban lévő krumpli tetejére, de ne keverd össze. Lefedve, közepes lángon süsd 8-10 percig, amíg a krumpli megpirul, de vigyázz, hogy ne égjen meg. Ekkor fordítsd meg, vedd a lángot kicsire, és a másik oldalát is süsd meg öt perc alatt. Ekkor már ne takard le, hogy a krumpli ropogós maradhasson. A végén megszórhatod aprított petrezselyemmel.

A sajttal töltött foszlós lepény is igazi, házias finomság: kelt tésztából készül.

Puha, foszlós lepény sajttal töltve: szószok mellé kötelező

Ha unod a kenyeret, próbáld ki ezt a pihe-puha lepényt: a sajt szépen megolvad a belsejében, a tészta pedig aranybarnára pirul.

Elolvasom

Kép: from_my_point_of_view

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük