Lecsó francia módra: a ratatouille receptje
A francia konyhát lehet szeretni vagy nem szeretni, de a lecsóhoz hasonló egytálételüket csak imádni lehet, friss zöldségekkel az igazi.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Elképesztően nőies ez a szín, ha stílusosan viseled: csodás szettek feketével, nyáriasan »

Jessica Alba elég viccesen néz ki a ’80-as évek stílusában: nem biztos, hogy így elvinnénk bulizni »

Divattippek testalkat szerint: ezeket az elveket kövesd, és mindenki a nőt látja meg benned »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Sok-sok finom zöldség együtt megpirítva, tulajdonképpen ennyi a ratatouille, végtelenül egyszerű, de nagyszerű fogás, magában és köretnek is.

Bármilyen zöldséget belecsempészhetsz, amilyet csak szeretsz, ez tipikusan olyan ahány ház, annyi szokás módon készíthető étel, mindenki a saját ízlésének megfelelően alakítja.

Ratatouille

Hozzávalók:

  • 1 szép nagy padlizsán
  • 1 közepes méretű cukkini
  • 3 tv paprika
  • 3 paradicsom
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • pár levél friss bazsalikom
  • 1 kávéskanálnyi kakukkfű
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

Minden zöldséget tisztíts meg, szabadítsd meg a héjától, és darabolj mindent közel azonos méretű és formájú részekre - a legjobb a képen látható módon, karikákra vágni -, majd tedd őket félre. Fogj egy alkalmas serpenyőt, vékony olajon pirítsd meg rajta először a hagymákat, majd ha azok készen vannak, tedd egy nagy szűrőbe, ahol majd a többi zöldség is elfér.

Ezután válaszd ki a következő zöldséget, pirítsd meg félig az olajon, némi sóval, borssal ízesítsd, majd szedd a szűrőbe. Minden zöldséggel játszd ezt végig, majd végy elő egy tűzálló tálat, vajazd ki, tedd bele a zöldségeket, szórd meg a fűszerekkel, és keverd jól át az egészet.

Ha ez megvan, told be a sütőbe, és 160 fokon süsd 25-30 percig. Ha ez letelt, kész is a ratatouille.

Melegítve a legjobb

A ratatouille-t gyakran már a fogyasztása előtti napon elkészítik, mert melegítve az igazi, illetve ha áll egy éjszakát a hűtőben. Van még jó néhány fogás, aminek jót tesz, ha jobban összeérnek az ízek, ilyenek közül válogattunk

Ezt is szeretjük