Fűszeres, rántott zellerszeletek sütőben sütve: nem lesz olajszag
A zellergumó egészséges, olcsó, és rántva is nagyon finom. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen próbáld ki!


- Divatos és nőies, de nem kíméli a lábat a magassarkú: bütyök is kialakulhat, ha ezekre a dolgokra nem figyelsz »
- Egyetlen mozzanat, és sokkal csinosabb a blézer: karcsúsító övvel még a bő fazon is jobban mutat »
- A 40 éves Gisele Bündchen máris forrónadrágba bújt: a kétgyermekes modell csak a csúcsformát ismeri »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Ha szereted a zellert, akkor azért készítsd el. Ha eddig nem voltál érte oda, akkor pedig azért, mert ebben a formában biztosan megszereted. Érdemes kicsit előfőzni, hogy gyorsabban megsüljön a sütőben. Kedvenc köreteddel és valamilyen ízletes mártogatóssal kínáld.

Rántott zellerszeletek
Hozzávalók:
- 2 db zellergumó
- 20 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 3 db tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál ételízesítő
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zellert mosd meg, és sós vízben főzd öt-tíz percig. Hámozd meg és karikázd fel, vagy akár nagyobb hasábokra is vághatod. Fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és pihentesd 10 percig.
Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, a második edénybe a felvert, préselt fokhagymával ízesített tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a fűszeres zellerszeleteket, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben a zellerszeleteket forgasd át.
A zeller birsalmával is nagyon finom. Semmi kétséged nem lesz, ha főzöl belőlük egy jó adag krémlevest.
Még több recept