Fűszeres, rántott zellerszeletek sütőben sütve: nem lesz olajszag
A zellergumó egészséges, olcsó, és rántva is nagyon finom. Ha még nem kóstoltad, mindenképpen próbáld ki!

rantott-zeller
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a zellert, akkor azért készítsd el. Ha eddig nem voltál érte oda, akkor pedig azért, mert ebben a formában biztosan megszereted. Érdemes kicsit előfőzni, hogy gyorsabban megsüljön a sütőben. Kedvenc köreteddel és valamilyen ízletes mártogatóssal kínáld. 

rantott-zeller-sutoben

Rántott zellerszeletek

Hozzávalók:

  • 2 db zellergumó
  • 20 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 3 db tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zellert mosd meg, és sós vízben főzd öt-tíz percig. Hámozd meg és karikázd fel, vagy akár nagyobb hasábokra is vághatod. Fűszerezd sóval, borssal, ételízesítővel, és pihentesd 10 percig.
Addig készíts elő mindent a panírozáshoz. A lisztet szórd egy tálba, a második edénybe a felvert, préselt fokhagymával ízesített tojás, a harmadikba pedig a zsemlemorzsa kerül. Forgasd meg mindegyikben a fűszeres zellerszeleteket, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olajjal, majd told forró sütőbe, és süsd aranybarnára 25 perc alatt. Közben a zellerszeleteket forgasd át. 

A zeller birsalmával is nagyon finom. Semmi kétséged nem lesz, ha főzöl belőlük egy jó adag krémlevest. 

 

Ezt is szeretjük