Rántott karfiol palacsintatésztában: így lesz a bunda igazán ropogós
Készítsd el a rántott karfiolt egy kicsit másképp, palacsintatésztába mártva!

palacsintatesztas karfiol
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A palacsintatésztában sült rántott karfiol amilyen egyszerű, olyan finom. Tökéletes húsmentes főfogásként vagy akár köretként is. Úgy is ropogós lesz a bundája, ha bő olaj helyett sütőben készíted.

Rántott karfiol palacsintatésztában

Hozzávalók 4 személyre

  • 3 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 fej karfiol
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, alaposan mosd meg, utána dobd forrásban lévő vízbe, főzd öt percig, majd szűrd le. Amíg kicsit hűl, állítsd össze a palacsintatésztát: a lisztet keverd ki a tojással, a tejjel, a fokhagymaporral, enyhén sózd és borsozd meg. A karfiolrózsákról itasd fel az összes nedvességet, majd mártsd őket egyenként a sűrű masszába, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. Told 180 fokos sütőbe 12 percre. A sütési idő végén zárd el alatta a hőt, de hagyd még a sütőben néhány percig, így lesz igazán ropogós a bundája.

Édességet is készíthetsz hasonló módon: az ananászkarikákhoz is jól megy a palacsintatészta.

Ezt is szeretjük