Rántott csirkemell a legfinomabb bundában: pisztácia roppan a panírban

Izgalmas lesz a rántott csirkemell, ha a bundájába darabolt pisztáciát is keversz.

Rántott csirkemell pisztáciás bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Számtalan módon készíthetsz bundázott húst és zöldségeket: próbáld ki most a rántott csirkemellet pisztáciás panírban! Mindössze öt hozzávalóra lesz szükséged hozzá, amelyek között ráadásul se liszt, se zsemlemorzsa nem szerepel, így gluténmentes is. A húsokat akár néhány órával elkészítés előtt is bepanírozhatod, amikor pedig eljön az ideje, csak süsd ki őket.

Rántott csirkemell pisztáciás bundában

Hozzávalók 4 személyre

  • 90 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg pisztácia
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét vágd csíkokra. Szórd meg sóval és borssal, kend meg vékonyan olívaolajjal, és tedd félre.

A pisztáciát pucold meg. Ma már tisztított pisztáciát is sok helyen kaphatsz, ezzel jelentős időt meg tudsz spórolni. Aprítógépben törd morzsalékosra úgy, hogy néhány nagyobb darab maradjon benne. Forgasd meg benne a csirkecsíkokat, és sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Told 215 fokos sütőbe 15 percre. Félidőben fordítsd meg a darabokat, hogy egyenletesen piruljanak. Tálald sült krumplival vagy salátával.

Fehérjebomba tonhalsaláta: főtt tojástól laktató

Az ízletes tonhalsaláta gyorsan összedobható, remek ebéd vagy vacsora, amely mellé pirítóst is kínálhatsz.

Elolvasom

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre

Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. június 5. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: StockFood / Are Media

Ezt is szeretjük