Rakott káposzta egyszerűen
Laktató és finom
A rakott káposzta nem túl bonyolult, de mégis zamatos vacsora, amit bárki el tud készíteni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A laktató és tápláló egytálétel mindenhol nagy népszerűségnek örvend, és mindenkinek van legalább egy apró kis trükkje, ahogy csak ő készíti.

A darált hús mellett füstölt csülökkel is feldobhatod, úgy már egy egészen masszív ételt kapsz majd, ha pedig könnyedebbre vágysz, akkor a húsokat gombával is helyettesítheted.

Rakott káposzta

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 50 dkg darált hús
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 25 dkg rizs
  • 4 dl tejföl
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 púpozott evőkanálnyi pirospaprika
  • szemes bors
  • 1-2 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A káposztát reszeld le, vagy vágd egységes méretű, lehetőleg apró részekre, mosd át alaposan, majd főzd puhára pár szem bors és néhány babérlevél társaságában. Ha megpuhult, jöhetnek a többiek. A rizst főzd félkeményre enyhén sós vízben.

A hagymákat kockázd fel egészen apróra, majd a szalonnát zsírjára pirítva dinszteld meg. Ha már szép üveges a hagyma, add hozzá a darált húst, fűszerezd sóval és borssal. és főzd készre.

Amikor már minden alakul, végy elő egy alkalmas - kicsit magasabb oldalfalú - tűzálló tálat, és a káposzta felét egyengesd el az alján.

Erre a rétegre jöhet a rizs, majd rá a darált hús, majd végül a tetejükre a káposzta másik fele. Az egésznek a tetejére kend a tejfölt, majd 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süsd készre.

Káposzta káposztával

Az egyik legismertebb és legkedveltebb C-vitamin-forrást temérdek módon készítheted.

Ezt is szeretjük