Darált húsos rakott patisszon rengeteg sajttal - Szaftos, fűszeres és kiadós
A rakott patisszon remek zöldséges, húsos egytálétel, amit egyszerűen elkészíthetsz.

Darált húsos rakott patisszon rengeteg sajttal - Szaftos, fűszeres és kiadós
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Tényleg mindenhez passzol a ballonkabát: nem kell sok hozzá, hogy sikkes legyen »

Aktiválja a kollagéntermelést, segíti a sejtmegújulást: a peptides kezelés regenerálódásra készteti a bőrt »

Madonna lánya egyre dögösebb: a 23 éves Lourdes úgy pózol, mint a profi modellek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A cukkini mögött kicsit háttérbe szoruló patisszonból vagy csillagtökből is készíthetsz izgalmas és finom ételeket. Ha egyszer rákapsz, számtalan változatban ki fogod próbálni. Rakottasnak például darált hússal, sok tejföllel és sajttal kiváló, ráadásul jó kiadós is.

Rakott patisszon

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg darált hús
  • 2 db patisszon
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 3 dl tejföl
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont hámozd meg, vágd ki a közepét, és vékonyra szeleteld fel. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. Add hozzá a húst, majd kevergesd fehéredésig. Szórd rá a sót, a borsot és a pirospaprikát, majd párold a húst 10-15 percig.

Tedd a patisszon felét egy kiolajozott jénai vagy tűzálló tál aljába. Kanalazd rá a kész pörköltet, és a tetejét borítsd be a maradék zöldséggel. Kend rá a tejfölt, és reszeld rá a kétféle sajtot. Told előmelegített sütőbe, és süsd 25-30 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

Ezt is szeretjük