Pihe-puha málnás, tejfölös piskóta: még finomabb, és kevésbé kényes
Ellenállhatatlan, ahogy az édes, könnyű piskótában megbújik a zamatos sült málna.
![Málnás, tejfölös piskóta](https://kep.index.hu/1/0/4966/49667/496678/49667894_3786120_03e1a36891b0930fcf780286b6425970_wm.jpg)
A tejfölös piskóta végtelenül egyszerű, mégis fantasztikus. Kicsit eltér a hagyományos tésztától, hisz kevesebb tojás kell bele. A tejföl viszont jót tesz neki, kevésbé lesz száraz tőle. Ez a változat kívánja a lédús gyümölcsöt, ami ugyancsak javít az állagon. Nem bánod meg, ha a piskótába friss málnát teszel.
Málnás, tejfölös piskóta
Hozzávalók 12 szelethez
- 30 dkg liszt
- 25 dkg málna
- 20 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 3 dl tejföl
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- porcukor
Elkészítés:
A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a hagyományos és a vaníliás cukrot, a vajat, és keverd jó habosra. Tedd bele a tejfölt, majd forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal dolgozd csomómentesre a masszát.
Egy közepes tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, vagy béleld ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Helyezd rá a megmosott és lecsepegtetett málnákat, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 30 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a piskótába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Várd meg, míg kihűl a tészta, majd porcukorral megszórva kínáld.
Isteni málnás sütemény ropogós morzsával borítva: édes krém terül el a tésztán
Más szezonális, de akár mirelit gyümölccsel is készülhet ez a süti, az édes krémsajtnak minden jól áll.
ElolvasomMég több recept