Pihe-puha málnás, tejfölös piskóta: még finomabb, és kevésbé kényes

Ellenállhatatlan, ahogy az édes, könnyű piskótában megbújik a zamatos sült málna.

Málnás, tejfölös piskóta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tejfölös piskóta végtelenül egyszerű, mégis fantasztikus. Kicsit eltér a hagyományos tésztától, hisz kevesebb tojás kell bele. A tejföl viszont jót tesz neki, kevésbé lesz száraz tőle. Ez a változat kívánja a lédús gyümölcsöt, ami ugyancsak javít az állagon. Nem bánod meg, ha a piskótába friss málnát teszel.

Málnás, tejfölös piskóta

Hozzávalók 12 szelethez

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg málna
  • 20 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • porcukor
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a hagyományos és a vaníliás cukrot, a vajat, és keverd jó habosra. Tedd bele a tejfölt, majd forgasd hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Fakanállal dolgozd csomómentesre a masszát.

 

Egy közepes tepsit kenj ki vajjal, szórd meg liszttel, vagy béleld ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Helyezd rá a megmosott és lecsepegtetett málnákat, és told előmelegített sütőbe. Süsd 170 fokon körülbelül 30 percig. Végezz tűpróbát, mielőtt kivennéd a sütőből. Ha a piskótába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült. Várd meg, míg kihűl a tészta, majd porcukorral megszórva kínáld. 

Isteni málnás sütemény ropogós morzsával borítva: édes krém terül el a tésztán

Más szezonális, de akár mirelit gyümölccsel is készülhet ez a süti, az édes krémsajtnak minden jól áll.

Elolvasom
Ezt is szeretjük