Rákóczi túrós

Klasszikus sütemény

A Rákóczi túrós is tipikusan az a fajta sütemény, aminek elkészítése elsőre rettentő feladatnak tűnik, de ha elkészíted, rájössz: nem is az.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Rákóczi túróst kedvelők minimum két táborra oszlanak: vannak, akik szerint csak és kizárólag baracklekvárral a tetején az igazi, mások szerint azonban ez szükségtelen, és elegendő a túróréteg alatti kis mennyiségű lekvár.

Ha szereted - és azok is szeretik, akiknek készíted -, egy jó marék mazsolával feldobhatod a túrós krémet.

Rákóczi túrós

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 50 dkg túró
  • 2 dkg baracklekvár
  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1 citrom
  • 1 tasak vaníliás cukor

Elkészítés ideje:

110 perc.

Elkészítés menete:

A lisztet és a porcukrot keverd el a vajjal - ezt érdemes szobahőmérsékletűre melegíteni, mielőtt nekifogsz a sütésnek -, egy tojás sárgáját üsd hozzá, majd gyúrj belőle tésztát. Ha kész van, tedd tepsibe, és 200 fokon süsd pár percig, ha már barnul, vedd ki. A túrót törd át egy szűrőn, reszelj hozzá egy kis citromhéjat, üsd bele a maradék tojások sárgáját, szórd meg vaníliás cukorral, és keverd az egészet simára. A félig megsült tésztára kend a baracklekvárt vékony rétegben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Erre jöhet a túrós keverék, figyelj, hogy mindenhova egyenletes mennyiség jusson! 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Amíg készül, a fehérjéket verd kemény habbá a cukorral megtoldva, majd ezt szedd habzsákba. Ha letelt az idő, nincs más hátra, mint a sütemény tetején keresztben csíkokat képezni a habból, megvárni, míg az egész kihűl, és már fogyaszthatod is.

Gyümölcsös sütik minden alkalomra

Van olyan, amit pár perc alatt összedobhatsz, másokra több órát kell szentelned, de egy mindig biztos: isteniek és minden, a készítésükkel telt perc megéri a fáradtságot.

A legfinomabb gyümölcsös sütemények receptjei képpel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük