Ragacsos csirkecombok grillen készítve: ennyi ideig süsd, hogy valóban omlós legyen
A mázas, ragacsos csirkecombok pikáns páclében érnek, és utána grillrácson sülnek omlósra.
A grillen sült húsoknak nincs párjuk. Ezek a mázas, ragacsos csirkecombok különleges pácban pihennek kisütés előtt, amelybe kerül többek között balzsamecet, szójaszósz és méz is. A combokat nagy odafigyeléssel süsd legalább fél órát, közben rendszeresen forgatva és a páclével kenegetve. Így lesz a kérge ropogós, belül pedig a hús fantasztikusan omlós.
Ragacsos csirkecombok grillen
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkealsócomb
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl balzsamecet
- bors
- olaj a rács kenéséhez
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg borssal. Egy tálban keverd el a szójaszószt és a balzsamecetet a mézzel és a zúzott fokhagymával. Hempergesd meg benne a csirkecombokat, és letakarva pihentesd a őket a hűtőben legalább két órát.
A grillrácsot forrósítsd fel, kend meg olajjal, és pakold rá a csirkecombokat. Ötpercenként forgatva süsd őket omlósra nagyjából fél óra alatt. Közben folyamatosan kenegesd a visszamaradt páclével.
Mutatós megoldás, ha a csirkemellet zöldségekkel együtt nyársra húzod, és így sütöd ki grillrácson.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept