Ragacsos csirkecombok grillen készítve: ennyi ideig süsd, hogy valóban omlós legyen

A mázas, ragacsos csirkecombok pikáns páclében érnek, és utána grillrácson sülnek omlósra.

Ragacsos csirkecombok grillen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillen sült húsoknak nincs párjuk. Ezek a mázas, ragacsos csirkecombok különleges pácban pihennek kisütés előtt, amelybe kerül többek között balzsamecet, szójaszósz és méz is. A combokat nagy odafigyeléssel süsd legalább fél órát, közben rendszeresen forgatva és a páclével kenegetve. Így lesz a kérge ropogós, belül pedig a hús fantasztikusan omlós.

Ragacsos csirkecombok grillen

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkealsócomb
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl balzsamecet
  • bors
  • olaj a rács kenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg borssal. Egy tálban keverd el a szójaszószt és a balzsamecetet a mézzel és a zúzott fokhagymával. Hempergesd meg benne a csirkecombokat, és letakarva pihentesd a őket a hűtőben legalább két órát.

 

A grillrácsot forrósítsd fel, kend meg olajjal, és pakold rá a csirkecombokat. Ötpercenként forgatva süsd őket omlósra nagyjából fél óra alatt. Közben folyamatosan kenegesd a visszamaradt páclével.

Mutatós megoldás, ha a csirkemellet zöldségekkel együtt nyársra húzod, és így sütöd ki grillrácson.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük