Ragacsos csirkecombok grillen készítve: ennyi ideig süsd, hogy valóban omlós legyen

A mázas, ragacsos csirkecombok pikáns páclében érnek, és utána grillrácson sülnek omlósra.

Ragacsos csirkecombok grillen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A grillen sült húsoknak nincs párjuk. Ezek a mázas, ragacsos csirkecombok különleges pácban pihennek kisütés előtt, amelybe kerül többek között balzsamecet, szójaszósz és méz is. A combokat nagy odafigyeléssel süsd legalább fél órát, közben rendszeresen forgatva és a páclével kenegetve. Így lesz a kérge ropogós, belül pedig a hús fantasztikusan omlós.

Ragacsos csirkecombok grillen

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkealsócomb
  • 2 evőkanál méz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl szójaszósz
  • 1 dl balzsamecet
  • bors
  • olaj a rács kenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg borssal. Egy tálban keverd el a szójaszószt és a balzsamecetet a mézzel és a zúzott fokhagymával. Hempergesd meg benne a csirkecombokat, és letakarva pihentesd a őket a hűtőben legalább két órát.

 

A grillrácsot forrósítsd fel, kend meg olajjal, és pakold rá a csirkecombokat. Ötpercenként forgatva süsd őket omlósra nagyjából fél óra alatt. Közben folyamatosan kenegesd a visszamaradt páclével.

Zöldséges csirkenyárs fűszeres páccal: grillen és sütőben is elkészítheted

A különféle zöldségekkel megtűzdelt csirkenyárs a kerti partik különlegesen finom fogása lehet, de ebédre és vacsorára is bármikor bevethető.

Elolvasom
Ezt is szeretjük