Ragacsos csirkecombok grillen készítve: ennyi ideig süsd, hogy valóban omlós legyen
A mázas, ragacsos csirkecombok pikáns páclében érnek, és utána grillrácson sülnek omlósra.
A grillen sült húsoknak nincs párjuk. Ezek a mázas, ragacsos csirkecombok különleges pácban pihennek kisütés előtt, amelybe kerül többek között balzsamecet, szójaszósz és méz is. A combokat nagy odafigyeléssel süsd legalább fél órát, közben rendszeresen forgatva és a páclével kenegetve. Így lesz a kérge ropogós, belül pedig a hús fantasztikusan omlós.
Ragacsos csirkecombok grillen
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkealsócomb
- 2 evőkanál méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl szójaszósz
- 1 dl balzsamecet
- bors
- olaj a rács kenéséhez
Elkészítés:
A csirkecombokat szórd meg borssal. Egy tálban keverd el a szójaszószt és a balzsamecetet a mézzel és a zúzott fokhagymával. Hempergesd meg benne a csirkecombokat, és letakarva pihentesd a őket a hűtőben legalább két órát.
A grillrácsot forrósítsd fel, kend meg olajjal, és pakold rá a csirkecombokat. Ötpercenként forgatva süsd őket omlósra nagyjából fél óra alatt. Közben folyamatosan kenegesd a visszamaradt páclével.
Mutatós megoldás, ha a csirkemellet zöldségekkel együtt nyársra húzod, és így sütöd ki grillrácson.
Zöldséges csirkenyárs fűszeres páccal: grillen és sütőben is elkészítheted
A különféle zöldségekkel megtűzdelt csirkenyárs a kerti partik különlegesen finom fogása lehet, de ebédre és vacsorára is bármikor bevethető.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció