Kelt tésztából készült álompuha kiflik: a darabok belseje csokipudingot rejt

A kelt tésztából készült csokipudingos kiflik tésztája édes és foszlós, belül a töltelék pedig gazdag.

Pudingos kiflik
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha már ügyesen tudsz kelt tésztát összeállítani, a csokipudingos kiflikkel is nagy sikert fogsz aratni. A töltelékük egyszerűen pudingporból készül, de ha van kedved, azt is összeállíthatod házilag. A kis kiflik tökéletesek vendégvárónak, vagy a gyerekek is magukkal vihetik őket az iskolába.

Pudingos kiflik

Hozzávalók 8 személyre

A tésztához:

  • 70 dkg liszt
  • 4.5 dl tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dkg élesztő
  • 1.5 dl olaj
  • 1 csipet
  • 1 tojássárgája a tetejére

A töltelékhez:

  • 5 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt morzsold bele egy evőkanál cukorral elkevert langyos tejbe, és tíz perc alatt futtasd fel. Közben a lisztet szitáld egy tálba. Add hozzá a sót, a maradék cukrot, az élesztős tejet, és kezdd el összedolgozni. Végül több adagban csorgasd hozzá az olajat is. Gyúrd alaposan össze, majd takard le, és széltől védett, langyos helyen keleszd egy óra alatt a duplájára.

 

Amíg a tészta kel, a pudingot a csomagoláson olvasható módon készítsd el. Célszerű a végén a tetejét fóliával lefedni, hogy ne bőrösödjön. A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki kör alakúra, és vágj belőle 16 cikket. Mindegyik közepébe helyezz egy adag pudingot, majd a szélesebbik oldalánál fogva tekerd fel. Helyezd el őket egymás mellett egy sütőpapírral kibélelt tepsiben, és újra letakarva keleszd további húsz percet.

 

Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. A kiflik tetejét kend meg felvert tojássárgájával, és húsz perc alatt süsd őket szép színűre. Ebből az adagból két tepsire való kifli készülhet.

Sós változatban is mennyei lesz a kifli: próbáld ki sajttal töltve is!

Foszlós, krémsajtos rugelach: a puha kiflivel nem lehet betelni

A rugelach zsidó eredetű finomság, mely a krémsajtos tésztától különleges. A gusztusos kifliket édes és sós töltelékkel is ki lehet próbálni.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük