Mennyei csokipuding házilag
Soha többé nem főzöd porból
A házi csokipuding százszor finomabb, mint a bolti, és csak kicsivel van vele több munka.

Mennyei csokipuding házilag
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha eddig azt gondoltad, hogy a házi csokipuding elkészítése ördöngösség, akkor ezt a receptet próbáld ki! A krémes csokicsoda bármilyen eseményre illik, összedobhatod egy csajos estre vagy egy romantikus vacsora desszertjeként is tálalhatod. Meglátod, sokkal menőbb, mint a zacskós!

Házi csokipuding

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre tej
  • fél bögre cukor
  • 8 dkg étcsoki
  • 2 tojássárga
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál kakaópor
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Rakd egy tálba a tojássárgákat, és verd habverővel a legerősebb fokozaton addig, amíg habos nem lesz. Add hozzá kukoricakeményítőt, kevés tejet, és dolgozd simára. Öntsd egy lábosba a maradék tejet, a cukrot, a kakaót, a sót, és forrald össze. Kis lángon, folyamatosan kevergetve rakd hozzá a tojásos elegyet. Vigyázz, ha túl nagy a láng, a tojás kicsapódik. Főzd addig, amíg a puding be nem sűrűsödik.

Ha kész, vedd le a tűzről, és szórd bele az apróra vágott étcsokit, majd kevergesd olvadásig. Öntsd a kívánt formákba a pudingot, pihentesd három-négy órán keresztül a hűtőben, fóliával letakarva. Tálaláskor díszítheted mályvacukorral, magvakkal, gyümölccsel, mazsolával vagy tejszínhabbal.
 

Ezt is szeretjük