Pikáns csirkenyárs pikáns pácban

A grillezést sose lehet megunni, a felhasználható alapanyagok és lehetséges kombinációik száma végtelen, itt egy pikáns változat.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az enyhén csípős mézes pác nagyon jól áll a csirkének, bátran használhatod akkor is, amikor nem grillezel, bármikor sikert arathatsz vele.

Arra figyelj, hogy ne közvetlen lángon süsd a húsokat, mert akkor egy kívül szenes, belül nyers képződményt kapsz, amivel nem aratsz feltétlenül sikert.

Pikáns csirkenyárs

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 2 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl méz
  • 1 chilipaprika
  • kömény
  • koriander
  • só, bors, olaj

Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A csirkemelleket tisztítsd meg, majd kockázd fel egyenletes darabokra - esetünkben tényleg fontos ez, hiszen egyszerre kell megsülniük -, majd sózd és borsozd be, és tedd félre őket. A vöröshagymát vágd nagyobb, tűzhető darabokra, majd szintén tedd félre. Egy kis olívaolajba nyomd bele a fokhagymát, szórd a paprikát, öntsd bele a mézet, egy késhegynyi kömény és koriander társaságában, valamint egy kis frissen őrölt borsot még adj hozzá.

Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?

Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat. 

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2025. január 7. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ha kész van a pác, öntsd vele nyakon a kockákra vágott csirkét és hagymát, hagyd őket kicsit együtt pácolódni, majd szúrd fel hurkapálcára, és mehetnek is a grillre, hogy pár perc sütögetés után már fogyaszthasd őket.

Még több nyári íz!

Ha a nyári finomságok megszállottja vagy, nézz be képgalériánkba is!

Isteni nyári receptek

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük