Bazsalikomos pestóval töltött, rántott csirkemell: egyszerre omlós, szaftos, ropogós
A sokak által kedvelt rántott csirkemell kis változtatással, fűszeres, ínyenc pestóval töltve isteni finom.

- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »
- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »

- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Így még jobb a hétvégi kedvenc! A ropogós bundájú csirkemellet felturbózhatod házi készítésű, bazsalikomos pestóval. Érdemes hozzá megpirítani a fenyőmagot, úgy még karakteresebb. A tekercseket sütheted olajban, ám sokkal diétásabb, ha a sütőbe teszed. Tálalj a kész fogás mellé ízletes mártást, esetleg kínálj hozzá zöldségköretet!
Pestós rántott csirkemell
Hozzávalók
- 2 db csirkemell
- 12 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- só
- bors
A pestóhoz
- 1 csokor bazsalikom
- 5 dkg fenyőmag
- 5 dkg parmezán sajt
- 5 cl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 teáskanál citormlé
Elkészítés:
A pestóhoz a megmosott bazsalikomokat rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a citromlét, a fenyőmagot, és aprítsd össze. Végül keverd hozzá az olívaolajat és a parmezánt. A csirkemellet öblítsd le, hosszában vágd félbe, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd. Kend meg a pestóval, és tekerd fel. Hústűvel vagy fogvájóval tűzd meg, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
Panírozd be a hústekercseket a szokásos módon, tehát előbb forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Egy nagyobb lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a húsokat. Süsd aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Sütheted a csirkemellet tepsiben, 180 fokon körülbelül 35 perc alatt pirul meg. Közben pedig forgasd a tekercseket.
Az omlós, rántott csirkemell fűszervajas töltelékkel is hihetetlenül finom.
Még több recept