Bazsalikomos pestóval töltött, rántott csirkemell: egyszerre omlós, szaftos, ropogós
A sokak által kedvelt rántott csirkemell kis változtatással, fűszeres, ínyenc pestóval töltve isteni finom.

pestoval-toltott-csirkemell-receptje
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Az új kedvenc teraszunk a 7. kerületben: megnyílik a belvárosi dzsungel! (x)

beauty and style

Antioxidánsokban gazdag, házi arcradír: római köménnyel a ráncok ellen »

4 trend, amitől elbúcsúzhatunk 2019 nyarán: jövőre már nem ez lesz a divat »

Összeér a combja, de így tökéletes a teltkarcsú modell: nem engedi, hogy retusálják az idomait »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Így még jobb a hétvégi kedvenc! A ropogós bundájú csirkemellet felturbózhatod házi készítésű, bazsalikomos pestóval. Érdemes hozzá megpirítani a fenyőmagot, úgy még karakteresebb. A tekercseket sütheted olajban, ám sokkal diétásabb, ha a sütőbe teszed. Tálalj a kész fogás mellé ízletes mártást, esetleg kínálj hozzá zöldségköretet! 

Pestós rántott csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • bors

A pestóhoz

  • 1 csokor bazsalikom
  • 5 dkg fenyőmag
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál citormlé
Recept idők

Elkészítés:

A pestóhoz a megmosott bazsalikomokat rakd egy aprítógépbe. Tedd hozzá a fokhagymát, a sót, a borsot, a citromlét, a fenyőmagot, és aprítsd össze. Végül keverd hozzá az olívaolajat és a parmezánt. A csirkemellet öblítsd le, hosszában vágd félbe, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd. Kend meg a pestóval, és tekerd fel. Hústűvel vagy fogvájóval tűzd meg, hogy ne nyíljon szét sütés közben. 
 

Panírozd be a hústekercseket a szokásos módon, tehát előbb forgasd meg a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Egy nagyobb lábosban forrósíts olajat, és rakd bele a húsokat. Süsd aranybarnára, majd szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Sütheted a csirkemellet tepsiben, 180 fokon körülbelül 35 perc alatt pirul meg. Közben pedig forgasd a tekercseket. 

Az omlós, rántott csirkemell fűszervajas töltelékkel is hihetetlenül finom. 

Ezt is szeretjük