Roppanós patisszon fűszeres ecetben eltéve - Remek savanyúság akár télire is
A fűszeres, ecetes patisszon nem megszokott savanyúság, pedig nagyon finom.
Ez méltó riválisa lehet az uborkának! Ha eddig még nem kóstoltad, nem is hinnéd, hogy milyen finom a fűszeres, ecetes patisszon. Tökéletes választás szaftos és sült húzokhoz, de akár szendvics mellé is. Eltevéshez kisebb, fiatal csillagtököket válogass. Próbáld ki a sárga patisszont is, hisz jóval karakteresebb az íze. Pakolhatsz mellé padlizsánt, esetleg csípős paprikát.
Patisszon ecetben
Hozzávalók
- 3 kg patisszon
- 1 l víz
- 4 dkg só
- 1 dl ecet 20 százalékos
- 5 db babérlevél
- 10 db bors
- 8 dkg cukor
- 8 gerezd fokhagyma
- 6 szál kapor
- 1 evőkanál mustármag
Elkészítés:
A kisebb patisszonokat nem kell megpucolni, hisz nem vastag a héjuk. Áztasd hideg vízbe 30 percre, kicsit dörzsöld meg mindegyiket, majd csepegtesd le. Az üvegeket mosd el jó alaposan, majd rakd a mikróba a legmagasabb fokozatra egy percre. Ezt követően tedd tiszta konyharuhára, fejjel lefelé.
A felöntőléhez a vizet forrald fel a borssal, a mustármaggal, a babérlevéllel, a sóval, a cukorral és az ecettel. Az üvegek aljába rakj kaprot, majd jó szorosan töltsd meg a patisszonokkal. Közben tegyél bele fokhagymát is. Öntsd rá forrón a fűszeres levet, és fedd le légmentesen. Állítsd fejre az üvegeket öt percre, és pakold párnák, plédek közé. Várd meg, míg kihűlnek, utána mehetnek a kamrapolcra.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció