Roppanós patisszon fűszeres ecetben eltéve - Remek savanyúság akár télire is
A fűszeres, ecetes patisszon nem megszokott savanyúság, pedig nagyon finom.

Roppanós patisszon fűszeres ecetben eltéve - Remek savanyúság akár télire is
Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Ünnepelj együtt a dm-mel! Nagy meglepetéssel készül a napokban a dm – Te se maradj le róla! (x)

beauty and style

Rosszul borotválod a lábadat? 3 veszélyes hiba, amit a legtöbb nő elkövet »

A 22 éves modell igazi retró szépség az új fotókon: 50 éve is imádták volna »

Kockás dekoráció az esküvőn: így használd az ősz egyik kedvenc mintáját »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez méltó riválisa lehet az uborkának! Ha eddig még nem kóstoltad, nem is hinnéd, hogy milyen finom a fűszeres, ecetes patisszon. Tökéletes választás szaftos és sült húzokhoz, de akár szendvics mellé is. Eltevéshez kisebb, fiatal csillagtököket válogass. Próbáld ki a sárga patisszont is, hisz jóval karakteresebb az íze. Pakolhatsz mellé padlizsánt, esetleg csípős paprikát.

Hozzávalók:

  • 3 kg patisszon
  • 1 l víz
  • 4 dkg só
  • 1 dl 20 százalékos ecet
  • 5 db babérlevél
  • 10 db bors
  • 8 dkg cukor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 6 szál kapor
  • 1 evőkanál mustármag
Recept idők

Elkészítés:

A kisebb patisszonokat nem kell megpucolni, hisz nem vastag a héjuk. Áztasd hideg vízbe 30 percre, kicsit dörzsöld meg mindegyiket, majd csepegtesd le. Az üvegeket mosd el jó alaposan, majd rakd a mikróba a legmagasabb fokozatra egy percre. Ezt követően tedd tiszta konyharuhára, fejjel lefelé. 

A felöntőléhez a vizet forrald fel a borssal, a mustármaggal, a babérlevéllel, a sóval, a cukorral és az ecettel. Az üvegek aljába rakj kaprot, majd jó szorosan töltsd meg a patisszonokkal. Közben tegyél bele fokhagymát is. Öntsd rá forrón a fűszeres levet, és fedd le légmentesen. Állítsd fejre az üvegeket öt percre, és pakold párnák, plédek közé. Várd meg, míg kihűlnek, utána mehetnek a kamrapolcra. 

Ezt is szeretjük