Roppanós patisszon fűszeres ecetben eltéve - Remek savanyúság akár télire is
A fűszeres, ecetes patisszon nem megszokott savanyúság, pedig nagyon finom.

Roppanós patisszon fűszeres ecetben eltéve - Remek savanyúság akár télire is
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez méltó riválisa lehet az uborkának! Ha eddig még nem kóstoltad, nem is hinnéd, hogy milyen finom a fűszeres, ecetes patisszon. Tökéletes választás szaftos és sült húzokhoz, de akár szendvics mellé is. Eltevéshez kisebb, fiatal csillagtököket válogass. Próbáld ki a sárga patisszont is, hisz jóval karakteresebb az íze. Pakolhatsz mellé padlizsánt, esetleg csípős paprikát.

Patisszon ecetben

Hozzávalók:

  • 3 kg patisszon
  • 1 l víz
  • 4 dkg
  • 1 dl 20 százalékos ecet
  • 5 db babérlevél
  • 10 db bors
  • 8 dkg cukor
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 6 szál kapor
  • 1 evőkanál mustármag
Recept idők

Elkészítés:

A kisebb patisszonokat nem kell megpucolni, hisz nem vastag a héjuk. Áztasd hideg vízbe 30 percre, kicsit dörzsöld meg mindegyiket, majd csepegtesd le. Az üvegeket mosd el jó alaposan, majd rakd a mikróba a legmagasabb fokozatra egy percre. Ezt követően tedd tiszta konyharuhára, fejjel lefelé. 

A felöntőléhez a vizet forrald fel a borssal, a mustármaggal, a babérlevéllel, a sóval, a cukorral és az ecettel. Az üvegek aljába rakj kaprot, majd jó szorosan töltsd meg a patisszonokkal. Közben tegyél bele fokhagymát is. Öntsd rá forrón a fűszeres levet, és fedd le légmentesen. Állítsd fejre az üvegeket öt percre, és pakold párnák, plédek közé. Várd meg, míg kihűlnek, utána mehetnek a kamrapolcra. 

Ezt is szeretjük