A pásztortarhonya receptje
Ha sokakat kell jóllakatnod viszonylag olcsón, a pásztortarhonya lesz a megoldás.
A pásztortarhonya nem egy diétás fogás, igazi magyaros, laktató, zsíros és nagyon ízletes étel.


Ha szereted a csípős ízeket, ne habozz ebbe is tenni, ha pedig keményebb krumplit kaptál, akkor inkább főzd meg külön, és csak a végén keverd bele.
Pásztortarhonya
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús - lapocka vagy comb
- 30 dkg tarhonya
- 15 dkg szárazkolbász
- 10 dkg húsos szalonna
- 2 krumpli
- 2 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1 mokkáskanálnyi őrölt kömény
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
A húst tisztítsd meg, kockázd fel és sózd be, majd tedd félre. A szalonnát is kockázd fel, és a hagymával is tégy ugyanígy. Egy kis olajon kezdd el pirítani a szalonnát, majd ha már zsírjára pirult, add hozzá a hagymát, és dinszteld üvegesre. Amíg pirul, darabold fel a paprikát és a paradicsomot, majd ha már elérte a hagyma az üveges állapotot, keverd hozzá ezeket is. Körülbelül tíz percig főzd így együtt őket, majd jöhet hozzájuk a hús, a kömény társaságában. Pirítsd pár percig, majd add hozzá a paprikát, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Sózd meg ízlésednek megfelelően, és hagyd rotyogni.
Amíg pirul, pucold meg és darabold fel a krumplit és karikázd fel a kolbászt. A tarhonyát egy kevés olajon pirítsd meg. Ha már szépen megpuhult a hús, add hozzá a tarhonyát, a krumplit és a kolbászt, tekerj rá némi borsot, és nyomd az egészre a fokhagymát is. Hagyd őket együtt rotyogni, ha pedig mindenki szépen megpuhult, akkor el is készült az egytálétel.
A legjobb pörköltek és paprikások
A magyar konyha legjobbjai, ha főételről van szó, paprikás, szaftos ételek, amiknek képtelenség ellenállni, nézd csak meg őket!
OLVASD EL EZT IS!

- tojás
- paprika
Fűszeres húspogácsa

- hagyma
- marha
Hagymás rostélyos

- sajt
- fokhagyma