Parmezános karfiolsteak: laktat, fogyaszt és tele van rostokkal - 30 perc és kész
A fűszeres, parmezános sült karfiol nem csupán isteni, de lerobbantja rólad a kilókat is.

Parmezános karfiolsteak: laktat, fogyaszt és tele van rostokkal - 30 perc és kész
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez a ropogós, fűszeres finomság karfiol-steak néven hódította meg a világot. Ha mostanában túl sok zsíros, nehéz ételt ettél, a parmezános, zöldséges fogás igazi felüdülést jelent, és még a diétádba is tökéletesen illik. Tálaláskor kínáld hozzá kedvenc szószodat!

Parmezános sült karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db karfiol
  • 5 dkg parmezán
  • 5 szál petrezselyem
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A receptünk bármekkora fej karfiolhoz jól használható. Jó tudni azonban, hogy amit egy női tenyér át tud markolni, az nagyjából fél kilót nyom. Egy ekkora karfiol pedig bőven elég két étkezéshez, mert igen laktató étel, köszönhetően a rendkívül alacsony glikémiás indexének, ami mindössze 15. Ez azt jelenti, hogy lassan felszívódó szénhidrát, ezért sokáig okoz teltségérzetet. Ha fél kilót egyszerre megeszel, akkor is csak 25 szénhidrátot fogyasztottál, ami kevesebb, mint amit egy teljes kiőrlésű zsemle tartalmaz.

A karfiolt alaposan mosd meg, szedd rózsáira, majd vágd laposra. Arra ügyelj, hogy nagyjából azonos méretűek, körülbelül másfél centi vastag szeletek legyenek. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rendezd el benne a karfioldarabokat, és spricceld meg olívaolajjal. Szód, és borsozd meg ízlés szerint, majd tedd előmelegített sütőbe. 
 

Süsd meg 200 fokon körülbelül 20-25 perc alatt. Közben forgasd meg a zöldségszeleteket. Ha már kezdenek színesedni, húzd ki a sütőből, szórd meg reszelt parmezánnal és apróra vágott petrezselyemmel. Ha a sajt ráolvad a karfiolra, kiveheted a sütőből.

Ezt is szeretjük