Puha parmezános sajtos puffancs: legalább olyan jó, mint a pogácsa
A puha sajtos puffancs önmagában, vajjal megkenve, szendvicsalapként is kitűnő.
Ez a sajtos puffancs hasonlít a pogácsára, de az angolok kedvenc péksütijére, a sconesra is. Helyettesítheted vele a zsemlét, kitűnő tízórai is lehet. A parmezán különleges ízt ad a sütinek. Ha nem a puffancsok tetejébe, hanem a tésztába teszed, nem kell izgulni, hogy megég. Langyosan a legfinomabb.
Parmezános sajtos puffancs
Hozzávalók
- 40 dkg liszt
- 8 dkg vaj
- 8 dkg parmezán sajt
- 4 teáskanál sütőpor
- 1.8 dl tej
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál só
Tetejére
- 1 db tojás
- 1 ág rozmaring
- só
Elkészítés:
A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval. Add hozzá a vajat, és a kezeddel morzsold össze. Rakd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Gyúrd össze, könnyen formázható tésztát kell kapnod. Ha szükséges, önts még hozzá kevés tejet. Lisztezett felületen nyújtsd ki, majd pohárral szaggasd ki.
Rendezd a puffancsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, majd szórd meg aprított rozmaringgal és sóval. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció