Puha parmezános sajtos puffancs: legalább olyan jó, mint a pogácsa
A puha sajtos puffancs önmagában, vajjal megkenve, szendvicsalapként is kitűnő.

Puha parmezános sajtos puffancs: legalább olyan jó, mint a pogácsa
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

A 71 éves Susan Lucci fürdőruhában, Photoshop nélkül mutatta meg bomba alakját: elárulta titkát »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sajtos puffancs hasonlít a pogácsára, de  az angolok kedvenc péksütijére, a sconesra is. Helyettesítheted vele a zsemlét, kitűnő tízórai is lehet. A parmezán különleges ízt ad a sütinek. Ha nem a puffancsok tetejébe, hanem a tésztába teszed, nem kell izgulni, hogy megég. Langyosan a legfinomabb.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1.8 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 kávéskanál só

Tetejére

  • 1 db tojás
  • 1 ág rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a sütőporral és a sóval. Add hozzá a vajat, és a kezeddel morzsold össze. Rakd hozzá a tojásokat, a reszelt sajtot, és fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Gyúrd össze, könnyen formázható tésztát kell kapnod. Ha szükséges, önts még hozzá kevés tejet. Lisztezett felületen nyújtsd ki, majd pohárral szaggasd ki.

Rendezd a puffancsokat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, majd szórd meg aprított rozmaringgal és sóval. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt. 

Ezt is szeretjük