Paradicsomos-ruccolás tészta reszelt sajttal
20 perc, és kész!
Ha csak pár perced van az ebéd elkészítésére, fogj egy kis ruccolát, paradicsomot, és szórd a tésztára!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha nagyon szereted a ruccolát, termeszd otthon! Pár hét után már szüretelheted is, és gyakorlatilag semmit nem kell vele csinálnod, cserébe friss, igazán finom növényt kapsz, amit gyakran felhasználhatsz.

Ha egy kicsit feldobnád, némi pirított baconnel és pici tejszínnel kiegészítve még finomabb lehet!

Paradicsomos-ruccolás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta - penne vagy tagliatelle
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 6 dkg friss reszelt parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy marék ruccola
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát tedd fel főni, ha már rágható, de nem túl puha, szűrd le és tedd félre.

Amíg elkészül, a vajat hevítsd fel egy serpenyőben, törd bele a fokhagymát ízlésednek megfelelő mennyiségben, add hozzá a koktélparadicsomokat - ezt lehet egészben, félbevágva vagy akár negyedelve is, ahogy épp kedved tartja -, majd fűszerezd bazsalikommal és egy kis frissen őrölt borssal, keverj rajta egyet, aztán vedd le a tűzről.

A ruccolát mosd át alaposan, darabold fel körülbelül egyforma darabokra, majd amikor kiszedted a tésztát, szórd meg vele jó alaposan.

Öntsd nyakon az egészet a fokhagymás-paradicsommal, és végül szórj a tetejére a parmezánból.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük