Paradicsomos-ruccolás tészta reszelt sajttal
20 perc, és kész!
Ha csak pár perced van az ebéd elkészítésére, fogj egy kis ruccolát, paradicsomot, és szórd a tésztára!
- Állatfej, égbe meredő ruha és tengernyi fodor: bizarr és gyönyörű kreációk a kifutóról »
- Így alakul át a lestrapált frizura, ha dús hatású fazont kap: a vágástechnika, a hajszín és a stílus is sokat számít »
- A világutazó nő elegáns, időtálló stílusa egyszerűen imádni való: mintha egy másik korban élne, mégis divatos »

- Bajban lesz, aki felújít vagy építkezik 2023-ban: erre sokan nem is gondolnak, pedig kellene
- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Melyik folyó mellett van Barcs? 8 fogós kérdés Magyarország földrajzáról
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
Ha nagyon szereted a ruccolát, termeszd otthon! Pár hét után már szüretelheted is, és gyakorlatilag semmit nem kell vele csinálnod, cserébe friss, igazán finom növényt kapsz, amit gyakran felhasználhatsz.


Ha egy kicsit feldobnád, némi pirított baconnel és pici tejszínnel kiegészítve még finomabb lehet!
Paradicsomos-ruccolás tészta
Hozzávalók:
- 30 dkg tészta - penne vagy tagliatelle
- 20 dkg koktélparadicsom
- 6 dkg friss reszelt parmezán
- 5 dkg vaj
- 1 csokor bazsalikom
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy marék ruccola
- só, frissen őrölt bors
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A tésztát tedd fel főni, ha már rágható, de nem túl puha, szűrd le és tedd félre.
Amíg elkészül, a vajat hevítsd fel egy serpenyőben, törd bele a fokhagymát ízlésednek megfelelő mennyiségben, add hozzá a koktélparadicsomokat - ezt lehet egészben, félbevágva vagy akár negyedelve is, ahogy épp kedved tartja -, majd fűszerezd bazsalikommal és egy kis frissen őrölt borssal, keverj rajta egyet, aztán vedd le a tűzről.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
A ruccolát mosd át alaposan, darabold fel körülbelül egyforma darabokra, majd amikor kiszedted a tésztát, szórd meg vele jó alaposan.
Öntsd nyakon az egészet a fokhagymás-paradicsommal, és végül szórj a tetejére a parmezánból.
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- gnocchi
Gnocchi sajtmártásban

- sajt
- tészta
Rokfortos rakott tészta

- paradicsom
- tészta