A paradicsomos húsgombóc receptje
Egyszerűen isteni!
Ha tudtál friss paradicsomot szerezni, akkor abból készítsd a szószt, úgy lesz a legízletesebb, de azért konzerv változatból sem rossz.
Sajttal töltve még finomabbak a gombócok, próbáld csak ki!
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- 3 evőkanálnyi cukor
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 tojás
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1-2 babérlevél
- 1,2 liter paradicsomlé
- 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A rizst főzd meg, ha zacskós, akkor fűszeres vízben, ha rendes, főzös változat, akkor némi olajon futtasd meg, fűszerezd ízlésed szerint, vágj mellé egy hagymát - ez nem a hozzávalók között szereplő, hanem egy másik legyen! -, öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd ha megpuhult, vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a vizet lehet, hogy pótolnod kell annak függvényében, hogy mennyit vesz fel. Most jöhet a hús!
Tényleg a mesterséges intelligencia irányít mindent 20 év múlva?
Ha kíváncsi vagy, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia az életünket mindezt könnyed, szórakoztató és közérthető módon megközelítve, akkor gyere el előadásunkra, ahol Szily Nóra vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz. Az előadás során kiderül, milyen szerepe van a mesterséges intelligenciának a mindennapjainkban, és hogyan alakíthatja a jövőnket. Gyere el, és tudd meg, mit hoz a jövő!
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A hagymát vágd apró kockákra, majd dinszteld meg vékony olajon. Ha kész van, tedd egy tálba.
Add hozzá a többi hozzávalót a paradicsomlé, a cukor, a babérlevél és a sűrített paradicsom kivételével, dolgozd össze őket jól, majd enyhén vizes kézzel gyúrj egységes méretű golyókat a masszából.
Egy lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd főzd meg benne a golyókat 20-25 perc alatt. Egy másik edényben karamellizáld halványbarnára a cukrot, majd add hozzá a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomszószt, valamint a babérleveleket. Kis lángon időnként megkeverve főzd forrásig. Ha kész vannak a gombócok, tedd őket bele, és már kész is vagy.
Mennyei szószok, isteni húsokhoz
Ha kedveled ezt a műfajt, akkor itt még sok-sok hasznos receptet találsz majd.
7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat
Nézegess képeket!
ElolvasomOLVASD EL EZT IS!
- tojás
- tészta
Tojásos nokedli friss salátával
- hagyma
- sárgarépa
Az igazi vadasmártás receptje
- tészta
- krumpli