A paradicsomos húsgombóc receptje

Olyan lesz, mint ahogy gyerekkorodból emlékszel rá

Egyszerűen isteni!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha tudtál friss paradicsomot szerezni, akkor abból készítsd a szószt, úgy lesz a legízletesebb, de azért konzerv változatból sem rossz.

Sajttal töltve még finomabbak a gombócok, próbáld csak ki!

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 3 evőkanálnyi cukor
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1-2 babérlevél
  • 1,2 liter paradicsomlé
  • 1 csapott evőkanálnyi pirospaprika
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A rizst főzd meg, ha zacskós, akkor fűszeres vízben, ha rendes, főzös változat, akkor némi olajon futtasd meg, fűszerezd ízlésed szerint, vágj mellé egy hagymát - ez nem a hozzávalók között szereplő, hanem egy másik legyen! -, öntsd fel annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd ha megpuhult, vedd le a tűzről. Arra ügyelj, hogy a vizet lehet, hogy pótolnod kell annak függvényében, hogy mennyit vesz fel. Most jöhet a hús!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A hagymát vágd apró kockákra, majd dinszteld meg vékony olajon. Ha kész van, tedd egy tálba.

Add hozzá a többi hozzávalót a paradicsomlé, a cukor, a babérlevél és a sűrített paradicsom kivételével, dolgozd össze őket jól, majd enyhén vizes kézzel gyúrj egységes méretű golyókat a masszából.

Egy lábasban forralj vizet némi só társaságában, majd főzd meg benne a golyókat 20-25 perc alatt. Egy másik edényben karamellizáld halványbarnára a cukrot, majd add hozzá a paradicsomlevet és a sűrített paradicsomszószt, valamint a babérleveleket. Kis lángon időnként megkeverve főzd forrásig. Ha kész vannak a gombócok, tedd őket bele, és már kész is vagy.

Mennyei szószok, isteni húsokhoz

Ha kedveled ezt a műfajt, akkor itt még sok-sok hasznos receptet találsz majd.

7 szósz és mártás, amit mindenkinek ismernie kellene, aki szereti a húsokat

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük