Egyben sült fasírt mozzarellával és paradicsommal: nem esik szét, nem szárad ki
Ha a hagyományos fasírtot vagy a vagdaltat unalmasnak találod, dobd fel egy kicsit! A paradicsom és a mozzarella fejedelmivé teszi.
Az egészben sült, mindenféle finomsággal gazdagított fasírt bármelyik vasárnapi vagy ünnepi ebédnél megállja a helyét. A sajt és a paradicsom nagyon finom ízt ad a húsnak, ami nagy kedvenc lehet mindenki számára. Felszeletelve, savanyúsággal, friss kenyérrel vagy a klasszikus körettel tálald. Ha marhából vagy sertésből készíted, finom szaftos lesz.
Paradicsomos, mozzarellás fasírt
Hozzávalók
- 50 dkg darált hús
- 10 dkg mozzarella
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. A zsemléket áztasd vízbe kis időre, majd csavard ki, és rakd egy tálba. Add hozzá darált húst, a dinsztelt hagymát, a tojást, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, aprított petrezselyemmel. Tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot és a sajtot is. Jól gyúrd össze, majd formázz belőle rudat.
Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Utána vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Akkor jó, ha a hús belül puha, kívül piros, ropogós.
Fűszeres darált húst akár muffinformában is süthetsz.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció