Egyben sült fasírt mozzarellával és paradicsommal: nem esik szét, nem szárad ki
Ha a hagyományos fasírtot vagy a vagdaltat unalmasnak találod, dobd fel egy kicsit! A paradicsom és a mozzarella fejedelmivé teszi.

aradicsomos-mozzarellas-fasirt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az egészben sült, mindenféle finomsággal gazdagított fasírt bármelyik vasárnapi vagy ünnepi ebédnél megállja a helyét. A sajt és a paradicsom nagyon finom ízt ad a húsnak, ami nagy kedvenc lehet mindenki számára. Felszeletelve, savanyúsággal, friss kenyérrel vagy a klasszikus körettel tálald. Ha marhából vagy sertésből készíted, finom szaftos lesz. 

Paradicsomos, mozzarellás fasírt

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált hús
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon dinszteld meg. A zsemléket áztasd vízbe kis időre, majd csavard ki, és rakd egy tálba. Add hozzá darált húst, a dinsztelt hagymát, a tojást, fűszerezd sóval, borssal, zúzott fokhagymával, pirospaprikával, aprított petrezselyemmel. Tedd hozzá a feldarabolt paradicsomot és a sajtot is. Jól gyúrd össze, majd formázz belőle rudat. 
Rakd a húst zsiradékkal kikent tepsibe, majd előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 40 percig. Utána vedd le róla a fóliát, és pirítsd még körülbelül 15 percig. Akkor jó, ha a hús belül puha, kívül piros, ropogós. 
Fűszeres darált húst akár muffinformában is süthetsz. 

Ezt is szeretjük