Fokhagymás sült oldalas paradicsommal: így lesz a hús igazán omlós
Nagyon finom lesz a hagyományos sült oldalas, ha paradicsomos pácban tartod.

A sült oldalas jó fokhagymásan az igazi, és úgy, ha a hús szinte magától leválik a csontról. Adj neki most egy plusz csavart, és sütés előtt pihentesd paradicsomos lében! Főzelék tetejére nem is lehet finomabb feltétet elképzelni, de körettel is szuperül működik.
Paradicsomos, fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl paradicsomlé
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast szórd meg sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, öntsd fel a paradicsomlével, fektesd bele a húsokat, és ebben a pácban pihentesd egy éjszakát. Másnap tedd egy tepsibe, önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben nagyjából másfél óra alatt süsd puhára. Közben néha a szaftjával locsolgasd, hogy ki ne száradjon. A végén negyedórát pirítsd immár alufólia nélkül. Tálald tört krumplival vagy főzelékbe feltétként.
A tarja is finom, szaftos része a sertésnek: mustáros pácban tökéletes lesz.
Omlós, mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel: egyszerűen készül a tepsis lakoma
A szaftos tarja a körettel együtt készül, igazi tartalmas fogás, melyből jólesik minden falat.
ElolvasomKép: Costi Moculescu / 500 px / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció