Fokhagymás sült oldalas paradicsommal: így lesz a hús igazán omlós
Nagyon finom lesz a hagyományos sült oldalas, ha paradicsomos pácban tartod.
A sült oldalas jó fokhagymásan az igazi, és úgy, ha a hús szinte magától leválik a csontról. Adj neki most egy plusz csavart, és sütés előtt pihentesd paradicsomos lében! Főzelék tetejére nem is lehet finomabb feltétet elképzelni, de körettel is szuperül működik.
Paradicsomos, fokhagymás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg sertésoldalas
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 dl paradicsomlé
- só
- bors
Elkészítés:
Az oldalast szórd meg sóval. Az olajat keverd el a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, öntsd fel a paradicsomlével, fektesd bele a húsokat, és ebben a pácban pihentesd egy éjszakát. Másnap tedd egy tepsibe, önts alá egy deci vizet, takard le alufóliával, és 180 fokos sütőben nagyjából másfél óra alatt süsd puhára. Közben néha a szaftjával locsolgasd, hogy ki ne száradjon. A végén negyedórát pirítsd immár alufólia nélkül. Tálald tört krumplival vagy főzelékbe feltétként.
A tarja is finom, szaftos része a sertésnek: mustáros pácban tökéletes lesz.
Omlós, mustáros sült tarja vele pirult zöldségekkel: egyszerűen készül a tepsis lakoma
A szaftos tarja a körettel együtt készül, igazi tartalmas fogás, melyből jólesik minden falat.
ElolvasomKép: Costi Moculescu / 500 px / Getty Images
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció