Paprikás csirke spanyol módra
A paprikás csirke hazai fogás, azonban különböző változatait más országban is megtalálhatod.
A baszk paprikás csirke annyiban tér el a mi hagyományos változatunktól, hogy egyrészt sütőben sül, másrészt rizzsel tálalják, de ez inkább annak köszönhető, hogy arrafelé a nagyik nem szaggatnak óriás lábasnyi nokedlit hétvégente.
A csontos részek itt sem hiába vannak az ételben, ezek biztosítják, hogy jó szaftos fogást készíts.
Spanyol paprikás csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 2 nagy piros kaliforniai paprika
- 2 vöröshagyma
- 15 dkg enyhén csípős kolbász
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dl fehérbor
- 3 dl tyúkhúsleves (kockából)
- 5 dkg sűrített paradicsom
- só, bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A csirkét alaposan mosd át, majd sózd és borsozd, és egy mélyebb tálban, magas fokozaton pirítsd meg minden oldalát egy kissé. Ha ezzel megvagy, vedd ki a sütőből és a tálból is. A hagymát és a paprikát kockázd fel, majd némi olajon pirítsd meg a tálban. Amikor már szép üveges, karikázd rá a kolbászt, és törd bele a fokhagymákat.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Amint ezzel is megvagy, és kicsit a fokhagyma is megpirult, add hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a húslevessel és a fehérborral. Várd meg, amíg rottyan egyet az egész, majd forgasd bele a csirkét és alacsony - körülbelül 160 fokos - fokozaton süsd meg. Egy kis olívabogyó jól áll neki díszítésként, de ha nem szereted, nyugodtan ki is hagyhatod.
Csak a hazai!
Nem szívesen próbálod ki más országod ízeit, csak a megszokott itthonit szereted? Akkor nézz be képgalériánkba néhány itthoni tippért!
OLVASD EL EZT IS!
- sült csirke
- húsételek
Bajor csirkecomb
- húsételek
- fűszeres
Egyben sült fűszeres sertéscomb
- csirkemáj
- csirkemell