Paprikás csirke spanyol módra
Megszokott ízek új köntösben
A paprikás csirke hazai fogás, azonban különböző változatait más országban is megtalálhatod.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A baszk paprikás csirke annyiban tér el a mi hagyományos változatunktól, hogy egyrészt sütőben sül, másrészt rizzsel tálalják, de ez inkább annak köszönhető, hogy arrafelé a nagyik nem szaggatnak óriás lábasnyi nokedlit hétvégente.

A csontos részek itt sem hiába vannak az ételben, ezek biztosítják, hogy jó szaftos fogást készíts.

Spanyol paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika
  • 2 vöröshagyma
  • 15 dkg enyhén csípős kolbász
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 3 dl tyúkhúsleves (kockából)
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A csirkét alaposan mosd át, majd sózd és borsozd, és egy mélyebb tálban, magas fokozaton pirítsd meg minden oldalát egy kissé. Ha ezzel megvagy, vedd ki a sütőből és a tálból is. A hagymát és a paprikát kockázd fel, majd némi olajon pirítsd meg a tálban. Amikor már szép üveges, karikázd rá a kolbászt, és törd bele a fokhagymákat.

Amint ezzel is megvagy, és kicsit a fokhagyma is megpirult, add hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a húslevessel és a fehérborral. Várd meg, amíg rottyan egyet az egész, majd forgasd bele a csirkét és alacsony - körülbelül 160 fokos - fokozaton süsd meg. Egy kis olívabogyó jól áll neki díszítésként, de ha nem szereted, nyugodtan ki is hagyhatod.

Csak a hazai!

Nem szívesen próbálod ki más országod ízeit, csak a megszokott itthonit szereted? Akkor nézz be képgalériánkba néhány itthoni tippért!

OLVASD EL EZT IS!

bajor csirkecomb 1
  • sült csirke
  • húsételek

Bajor csirkecomb

Ezt is szeretjük