Paprikás csirke spanyol módra

Megszokott ízek új köntösben

A paprikás csirke hazai fogás, azonban különböző változatait más országban is megtalálhatod.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baszk paprikás csirke annyiban tér el a mi hagyományos változatunktól, hogy egyrészt sütőben sül, másrészt rizzsel tálalják, de ez inkább annak köszönhető, hogy arrafelé a nagyik nem szaggatnak óriás lábasnyi nokedlit hétvégente.

A csontos részek itt sem hiába vannak az ételben, ezek biztosítják, hogy jó szaftos fogást készíts.

Spanyol paprikás csirke

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika
  • 2 vöröshagyma
  • 15 dkg enyhén csípős kolbász
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl fehérbor
  • 3 dl tyúkhúsleves (kockából)
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A csirkét alaposan mosd át, majd sózd és borsozd, és egy mélyebb tálban, magas fokozaton pirítsd meg minden oldalát egy kissé. Ha ezzel megvagy, vedd ki a sütőből és a tálból is. A hagymát és a paprikát kockázd fel, majd némi olajon pirítsd meg a tálban. Amikor már szép üveges, karikázd rá a kolbászt, és törd bele a fokhagymákat.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Amint ezzel is megvagy, és kicsit a fokhagyma is megpirult, add hozzá a sűrített paradicsomot, öntsd fel a húslevessel és a fehérborral. Várd meg, amíg rottyan egyet az egész, majd forgasd bele a csirkét és alacsony - körülbelül 160 fokos - fokozaton süsd meg. Egy kis olívabogyó jól áll neki díszítésként, de ha nem szereted, nyugodtan ki is hagyhatod.

Csak a hazai!

Nem szívesen próbálod ki más országod ízeit, csak a megszokott itthonit szereted? Akkor nézz be képgalériánkba néhány itthoni tippért!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

bajor csirkecomb 1
  • sült csirke
  • húsételek

Bajor csirkecomb

Ezt is szeretjük