A 8 legfinomabb nyári paprikás étel: sütve, főzve és töltve is isteni
A friss, vitaminban gazdag paprika a magyar konyha alapja, a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. Előétel, leves és főfogás is készülhet belőle.
Lehet zöld, sárga, piros, nyers vagy őrölt, szeretjük sütve, töltve és krémesítve is: a paprika a nyári étkezések kihagyhatatlan hozzávalója. A szervezetre gyakorolt jótékony hatását régóta ismerjük, az immunrendszerrel csodát tesz, 10 deka nyers paprikában fajtától függően 70-250 milligramm C-vitamin található. Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint.
Bár most már egész évben könnyen hozzájuthatunk a paprikához, ilyenkor, szezonban a legzamatosabb. A legegyszerűbb, ha a paprikát nyersen fogyasztod, kerülhet szendvicsbe, salátába, és isteni egytálételeket, könnyű mártásokat is készíthetsz belőle. A töltött paprikákra, a paprikás krumplira vagy a lecsóra képtelenség nemet mondani. Sütve is érdemes megkóstolni, ahogy megkaramellizálódik, sokkal édesebbé válik.
A legfinomabb paprikás ételek receptekkel
A paprika a magyar mellett a mediterrán konyhában is népszerű hozzávalónak számít. Friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal megbolondítva gyakran kerül az asztalra a legkülönfélébb variációkban. Ha nem tudod, mit készíts a harsogó, zamatos paprikából, nézd végig összeállításunkat!
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- paradicsomleves
Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte
- rakott krumpli
- rakott