A 8 legfinomabb nyári paprikás étel: sütve, főzve és töltve is isteni
A friss, vitaminban gazdag paprika a magyar konyha alapja, a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. Előétel, leves és főfogás is készülhet belőle.

- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így tökéletesítheted a frizurádat egy színes kendővel: 3 egyszerű, de csodás variáció, amivel garantáltan sikert aratsz »
- Ez a retró minta a nyár legbájosabb trendje: játékos és feltűnő, mégis nőiessé teszi a szettet »
- Anne Hathaway először jelent meg a cannes-i filmfesztiválon, és megadta a módját: gyönyörű ruhát választott »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Lehet zöld, sárga, piros, nyers vagy őrölt, szeretjük sütve, töltve és krémesítve is: a paprika a nyári étkezések kihagyhatatlan hozzávalója. A szervezetre gyakorolt jótékony hatását régóta ismerjük, az immunrendszerrel csodát tesz, 10 deka nyers paprikában fajtától függően 70-250 milligramm C-vitamin található. Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint.
Bár most már egész évben könnyen hozzájuthatunk a paprikához, ilyenkor, szezonban a legzamatosabb. A legegyszerűbb, ha a paprikát nyersen fogyasztod, kerülhet szendvicsbe, salátába, és isteni egytálételeket, könnyű mártásokat is készíthetsz belőle. A töltött paprikákra, a paprikás krumplira vagy a lecsóra képtelenség nemet mondani. Sütve is érdemes megkóstolni, ahogy megkaramellizálódik, sokkal édesebbé válik.
A legfinomabb paprikás ételek receptekkel
A paprika a magyar mellett a mediterrán konyhában is népszerű hozzávalónak számít. Friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal megbolondítva gyakran kerül az asztalra a legkülönfélébb variációkban. Ha nem tudod, mit készíts a harsogó, zamatos paprikából, nézd végig összeállításunkat!
OLVASD EL EZT IS!

- paradicsom
- paradicsomleves
Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte

- rakott krumpli
- rakott