A 8 legfinomabb nyári paprikás étel: sütve, főzve és töltve is isteni
A friss, vitaminban gazdag paprika a magyar konyha alapja, a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. Előétel, leves és főfogás is készülhet belőle.

toltott-paprika-kepesbe
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Lehet zöld, sárga, piros, nyers vagy őrölt, szeretjük sütve, töltve és krémesítve is: a paprika a nyári étkezések kihagyhatatlan hozzávalója. A szervezetre gyakorolt jótékony hatását régóta ismerjük, az immunrendszerrel csodát tesz, 10 deka nyers paprikában fajtától függően 70-250 milligramm C-vitamin található. Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint. 

Bár most már egész évben könnyen hozzájuthatunk a paprikához, ilyenkor, szezonban a legzamatosabb. A legegyszerűbb, ha a paprikát nyersen fogyasztod, kerülhet szendvicsbe, salátába, és isteni egytálételeket, könnyű mártásokat is készíthetsz belőle. A töltött paprikákra, a paprikás krumplira vagy a lecsóra képtelenség nemet mondani. Sütve is érdemes megkóstolni, ahogy megkaramellizálódik, sokkal édesebbé válik.

A legfinomabb paprikás ételek receptekkel 

A paprika a magyar mellett a mediterrán konyhában is népszerű hozzávalónak számít. Friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal megbolondítva gyakran kerül az asztalra a legkülönfélébb variációkban. Ha nem tudod, mit készíts a harsogó, zamatos paprikából, nézd végig összeállításunkat! 

Ezt is szeretjük