A 8 legfinomabb nyári paprikás étel: sütve, főzve és töltve is isteni
A friss, vitaminban gazdag paprika a magyar konyha alapja, a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. Előétel, leves és főfogás is készülhet belőle.
![Paprikás ételek receptekkel](https://kep.index.hu/1/0/3408/34083/340834/34083417_77e0b10079659e66e37f56c8793e494c_wm.jpg)
Lehet zöld, sárga, piros, nyers vagy őrölt, szeretjük sütve, töltve és krémesítve is: a paprika a nyári étkezések kihagyhatatlan hozzávalója. A szervezetre gyakorolt jótékony hatását régóta ismerjük, az immunrendszerrel csodát tesz, 10 deka nyers paprikában fajtától függően 70-250 milligramm C-vitamin található. Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint.
Bár most már egész évben könnyen hozzájuthatunk a paprikához, ilyenkor, szezonban a legzamatosabb. A legegyszerűbb, ha a paprikát nyersen fogyasztod, kerülhet szendvicsbe, salátába, és isteni egytálételeket, könnyű mártásokat is készíthetsz belőle. A töltött paprikákra, a paprikás krumplira vagy a lecsóra képtelenség nemet mondani. Sütve is érdemes megkóstolni, ahogy megkaramellizálódik, sokkal édesebbé válik.
A legfinomabb paprikás ételek receptekkel
A paprika a magyar mellett a mediterrán konyhában is népszerű hozzávalónak számít. Friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal megbolondítva gyakran kerül az asztalra a legkülönfélébb variációkban. Ha nem tudod, mit készíts a harsogó, zamatos paprikából, nézd végig összeállításunkat!
OLVASD EL EZT IS!
![paradicsomos-husgomboc-kepes-reci](https://kep.index.hu/1/0/3403/34039/340392/34039251_577241a9de3fa2b92b332a0b547fe31a_wm.jpg)
- paradicsom
- paradicsomleves
Isteni receptek édes, zamatos, lédús paradicsomból: előétel, leves és főétel is van közte
![zoldseges-rakott-kepesbe](https://kep.index.hu/1/0/3275/32758/327585/32758502_3f11033046033369563b360e556b0700_wm.jpg)
- rakott krumpli
- rakott