A 8 legfinomabb nyári paprikás étel: sütve, főzve és töltve is isteni

A friss, vitaminban gazdag paprika a magyar konyha alapja, a legváltozatosabban felhasználhatod a konyhában. Előétel, leves és főfogás is készülhet belőle.

toltott-paprika-kepesbe
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet zöld, sárga, piros, nyers vagy őrölt, szeretjük sütve, töltve és krémesítve is: a paprika a nyári étkezések kihagyhatatlan hozzávalója. A szervezetre gyakorolt jótékony hatását régóta ismerjük, az immunrendszerrel csodát tesz, 10 deka nyers paprikában fajtától függően 70-250 milligramm C-vitamin található. Nem véletlen, hogy Szent-Györgyi Albert a szegedi paprikából vonta ki a C-vitamint. 

Bár most már egész évben könnyen hozzájuthatunk a paprikához, ilyenkor, szezonban a legzamatosabb. A legegyszerűbb, ha a paprikát nyersen fogyasztod, kerülhet szendvicsbe, salátába, és isteni egytálételeket, könnyű mártásokat is készíthetsz belőle. A töltött paprikákra, a paprikás krumplira vagy a lecsóra képtelenség nemet mondani. Sütve is érdemes megkóstolni, ahogy megkaramellizálódik, sokkal édesebbé válik.

A legfinomabb paprikás ételek receptekkel 

A paprika a magyar mellett a mediterrán konyhában is népszerű hozzávalónak számít. Friss zöldfűszerekkel, olívaolajjal megbolondítva gyakran kerül az asztalra a legkülönfélébb variációkban. Ha nem tudod, mit készíts a harsogó, zamatos paprikából, nézd végig összeállításunkat! 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist, médiaszemélyiség lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal? Hogyan lehet feldolgozni az életünkben felmerülő elakadásokat? Miért káros, ha mindig arra fókuszálunk, hogy mindenki szeressen bennünket? Hogyan békéljünk meg saját tökéletlenségünkkel? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük