Paprikás csirke sütőben készítve: a sűrű szaftot nagyon jó tunkolni
A kedvenc paprikás csirkéd akár sütőben készítve is mesésen finom lesz.
Gondoltad volna, hogy a paprikás csirke akár sütőben is készülhet? Ez a változat vajas alappal indít, a sűrű szaftról pedig paradicsomkonzerv gondoskodik. Bár nem kifejezetten magyar fűszer, jót tesz neki egy kevés Cayenne-bors, ami épp megfelelően, enyhén csípőssé varázsolja.
Paprikás csirke sütőben
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkemellfilé
- 45 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 10 dkg tejföl
- 2 evőkanál sertészsír
- 1 hagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csapott evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagy darabokra. Szórd meg őket sóval és borssal, és tedd félre. A zsírt olvaszd fel. Ehhez lehetőleg olyan serpenyőt használj, amit később a sütőbe is be tudsz majd tenni. Az olvasztott zsíron oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a hússzeletek mindkét oldalára.
Szűrőlapáttal szedd ki őket, a visszamaradt zsiradékon pedig párold üvegesre a hagymát. Amikor már puha, húzd le a tűzről, keverd el a pirospaprikával, öntsd fel a paradicsomkonzervvel és nagyjából két deci vízzel. Sózd, borsozd, szórd meg Cayenne-borssal, és kezdd el összeforralni. A tejfölt keverd el a liszttel, csorgasd a szószhoz, és kevergesd egy-két percig, amíg besűrűsödik. Ekkot tedd vissza bele az elősütött hússzeleteket. Szórd meg a tetejét apróra vágott petrezselyemmel, és lefedve told 180 fokos sütőbe fél órára, amíg a csirke teljesen átsül. Tálald házi nokedlivel.
Ha szereted a szaftos húsételeket, és szívesen kipróbálsz néha valami különlegesebbet, ennek a vadnyúlragunak állj neki!
Szaftos, vörösboros vadnyúlragu: a sűrű szósz isteni finom
Ősz lévén nemcsak a sütőtök- és a szilvaszezon köszönt be ismét, hanem a vadhúsok is újból terítékre kerülnek. Ennek apropóján most egy szaftos, vörösboros vadnyúlragut mutatunk!
ElolvasomKép: tirc83 / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció