A legfinomabb őszi krémlevesek: immunerősítő, olcsó és egyszerű fogások

A selymes, tartalmas, melegítő krémlevesek hideg időben a legnépszerűbbek. Ezeknél jobbat nehezen találsz.

Őszi krémlevesek
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy gőzölgő krémleves a testet és a lelket egyaránt kényezteti. Gyűjtsd össze már a szezon elején a legjobb recepteket, és turbózd fel az immunrendszeredet néhány vitamindús, házi fogással. A krémlevesek azért is népszerűek, mert gyorsan és könnyen összedobhatóak, és szinte mindet diétásan is elkészítheted.

A krémlevesek választéka nagyon széles, sőt, egyre bővül. Szinte bármilyen zöldséget, gyümölcsöt megfőzhetsz és összeturmixolhatsz. A bársonyos, krémes állagot tejszínnel, tejföllel, joghurttal könnyen elérheted. Ha ízben harmonizáló fűszereket választasz hozzá, főztödet mindenki agyondicséri. Meríts ihletet ebből az összeállításból.

A francia hagymaleves igazi immunerősítő, hideg, őszi napokon forrón, sajttal, pirítóssal tálalva mindig jólesik. Az eredeti receptben nincs tejszín.
A fokhagyma tele van vitaminnal, vírus- és baktériuműző hatásáért is sokan fogyasztják. A belőle készülő leves nem csak egyszerűsége miatt népszerű: hihetetlenül ízletes.
A karalábé-krémleves remek méregtelenítő, alacsony kalóriás, mégis laktató. Rakhatsz mellé krumplit, hagymát, és a petrezselymet se hagyd ki belőle.
Az ősz egyik kedvence a sütőtök, amely remek vitaminforrás. Egyszerűen zamatos krémlevest főzhetsz belőle. Rengeteg fűszer illik hozzá, a fokhagymától a szerecsendióig. Pirított tökmaggal az igazi.
A sárgaborsó-krémleves pikánsan fűszerezve, sonkával tálalva nagyon ízletes és tartalmas. Még turmixolnod sem kell, a sárgaborsó magától is szétesik.
Jót teszel az egészségeddel, ha sokszor iktatsz az étrendedbe édesburgonyából készült ételt. Krémlevesnek tökéletes, és rengeteg módon variálható. Próbáld ki gyömbérrel!
Amíg van friss szilva, abból, utána mirelitből is készíthetsz levest. Dobd fel fahéjjal, és habard be pudinggal. Az illatos, zamatos szilvakrémleves tejszínnel a legjobb.
Az almakrémleves vaníliával, fahéjjal készítve, pudinggal habarva csak nehezen talál vetélytársra. Egész évben készítheted, ősszel melegen esik a legjobban.

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük