Csípős ördögtojás a húsvéti asztalra: ez a töltelék mindent visz
Az ördögtojás a darabokba kerülő csípős töltelékről kapta a nevét.

Töltött tojást nem csak húsvétkor érdemes készíteni, olyankor azonban szinte kötelező. Ha kicsit változtatnál az alaprecepten, próbáld ki a csípős töltelékkel megbolondított ördögtojást! Az erejét te magad határozhatod meg attól függően, hány kanál csípős paprikakrémet teszel bele.
Ördögtojás
Hozzávalók 20 darabhoz
- 20 tojás
- 5 dkg vaj
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál majonéz
- 1-2 teáskanál csípős paprikakrém
- 1 teáskanál citromlé
- 1 kávéskanál só
- pirospaprika a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. A főzővizet percenként keverd át, így a tojások sárgája középen fő ki, és sokkal szebben meg lehet őket tölteni. A kifőtt darabokat tedd hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, majd tisztítsd meg és felezd el őket, és a sárgájukat kanalazd egy tálba. Válaszd ki a legszebb 20 tojásfehérjét, ezeket fogod majd megtölteni. A többit tedd félre, és valamikor edd meg.
A tojássárgákat keverd simára a mustárral, a mézzel, a paprikakrémmel, a citromlével és a sóval. Amikor már egynemű, dolgozd bele a puha vajat is. Kanállal vagy habzsákkal töltsd a tojásfehérjékbe. A tetejét hintsd meg pirospaprikával, és azonnal, frissen tálald.
Joghurtos, uborkás reteksaláta: sok kapor és mustár adja meg a karakterét
Ez a tavaszi saláta igazi különlegesség: a megszokott uborkás alaphoz ugyanis vékonyra szeletelt retek is kerül, és krémes joghurtos öntettől lesz selymes!
ElolvasomKép: from_my_point_of_view / Getty Images