Csípős ördögtojás a húsvéti asztalra: ez a töltelék mindent visz

Az ördögtojás a darabokba kerülő csípős töltelékről kapta a nevét.

Ördögtojásrecept
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Töltött tojást nem csak húsvétkor érdemes készíteni, olyankor azonban szinte kötelező. Ha kicsit változtatnál az alaprecepten, próbáld ki a csípős töltelékkel megbolondított ördögtojást! Az erejét te magad határozhatod meg attól függően, hány kanál csípős paprikakrémet teszel bele.

Ördögtojás

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 20 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál majonéz
  • 1-2 teáskanál csípős paprikakrém
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál
  • pirospaprika a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. A főzővizet percenként keverd át, így a tojások sárgája középen fő ki, és sokkal szebben meg lehet őket tölteni. A kifőtt darabokat tedd hideg vízbe, várd meg, amíg kihűlnek, majd tisztítsd meg és felezd el őket, és a sárgájukat kanalazd egy tálba. Válaszd ki a legszebb 20 tojásfehérjét, ezeket fogod majd megtölteni. A többit tedd félre, és valamikor edd meg.

A tojássárgákat keverd simára a mustárral, a mézzel, a paprikakrémmel, a citromlével és a sóval. Amikor már egynemű, dolgozd bele a puha vajat is. Kanállal vagy habzsákkal töltsd a tojásfehérjékbe. A tetejét hintsd meg pirospaprikával, és azonnal, frissen tálald.

 

Joghurtos, uborkás reteksaláta: sok kapor és mustár adja meg a karakterét

Ez a tavaszi saláta igazi különlegesség: a megszokott uborkás alaphoz ugyanis vékonyra szeletelt retek is kerül, és krémes joghurtos öntettől lesz selymes!

Elolvasom

Kép: from_my_point_of_view / Getty Images

Ezt is szeretjük