A tökéletes majonézes töltött tojás receptje: húsok és saláták mellé is jól megy

Mindegy, hogy milyen ünnep vagy összejövetel, a majonézes töltött tojással mindig biztosra mehetsz.

Majonézes töltött tojás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A töltött tojásban az a legjobb, hogy egyszerű, gyorsan és könnyedén variálható. Szilveszterre is tökéletes vendégváró, ami a majonéztől és a tejföltől lágy, selymes lesz. A tojásos masszát villával is összedolgozhatod, de még krémesebb lesz, ha késes aprítót vagy botmixert vetsz be.  

Majonézes töltött tojás

Hozzávalók

  • 8 db tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors
  • pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd hideg vízben hűtsd le. Pucold meg, és óvatosan vedd ki a tojások sárgáját. Rakd egy tálba, és villával törd össze.
Add hozzá a mustárt, a majonézt, a tejfölt, az apróra vágott hagymát, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal. Dolgozd krémesre a masszát, és töltsd vissza a tojásokba. Tedd a hűtőbe tálalásig, majd szórd meg pirospaprikával. 
Ha ropogtatnivalóval is készülnél szilveszterre, a baconös, sajtos csavart rúd gyors, egyszerű és isteni megoldás. 

Ezt is szeretjük