Omlós málnás kosárkák
A piros málnaszemeknek lehetetlen ellenállni, pláne akkor, ha egy szemet gyönyörködtető, mesés sütemény tetejét díszítik. Próbáld ki te is, nem bánod meg!
A málna a nyár slágergyümölcse, amelyből igazán finom süteményeket is készíthetsz. Az apró kosarak díszes, piros tetejükkel igazi tavaszi életérzést kölcsönöznek, sőt, garantálják, hogy az ízmennyországban érezd magad már egy harapás után is.
Ha úgy érzed, most már muszáj neked is elkészítened, akkor próbáld ki isteni receptünket!
Málnás kosárka
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 tojássárgája
- 1 evőkanál víz
Hozzávalók a tetejéhez:
- 30 dkg málna
- 5 dl tej
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag tejszínízű pudingpor
A lisztet szitáld egy tálba, és morzsold bele a vajat. A tojássárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral keverd picit habosra, majd a vízzel együtt add a liszthez. Gyúrd össze a tésztát, és tedd hűtőbe 20 percre.
A piskótakészítés rejtelmei
Ha nincs kedved a kosárkával bajlódni, akkor készíts piskótatésztát, és dobáld bele a málnaszemeket!
A tésztát nyújtsd ki kicsit vastagabbra, majd szaggasd ki, és a köröket nyomkodd a kosárkaformákba. Előmelegített sütőben nagyjából 10 perc alatt süsd aranybarnára őket. Csak akkor vedd ki a formákból őket, amikor már kihűltek.
A pudingot a csomagolásán leírtak alapján készítsd el, és ha kihűlt, töltsd a kosárkákba. Végül az alaposan megmosott málnaszemekkel díszítsd a tetejét.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- eper
4 isteni tavaszi piskóta
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- joghurt
- torta