Omlós, illatos mézeskalácsrecept gasztroszakértőnktől

Ha nem tudod elképzelni a karácsonyt mézeskalács nélkül, itt egy remek recept, mellyel nyerhetsz is!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, ráadásul jóval előbb is elkészítheted, nem kell a hajrára tartogatni.

Gasztronómiai szakértőnk, Ganter Klára megosztja veletek tuti receptjét. Ha úgy érzed, hogy az általad gyártott csoda nemcsak az otthoniak érdeklődésére tarthat számot, akkor nevezd be a Mézeskalács Szépségversenyre!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g rétesliszt
  • fűszerek ízlés szerint: citromhéj, fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér

A mézet egy lábosban felmelegítem, nem kell, hogy nagyon forró legyen, hozzáadom a vajat, a cukrot, a fűszereket. Kicsit hagyom hűlni, majd hozzákeverem a tojásokat és a sütőporos lisztet. Összegyúrom, ha kell, még teszek hozzá lisztet.

Minél keményebb a tészta, annál szárazabb lesz a mézeskalács, de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja, csak a megmunkálását nehezíti, illetve könnyíti. Kicsit hagyom állni, majd fél centi vastagra kinyújtom, szaggatom, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt lehet dekorálni színes cukorral, mandulával, dióval, sütés után cukormázzal, csokival.

A cukormázhoz verj fel három tojásfehérjét három evőkanál porcukorral és egy kevés citromlével, majd töltsd zsákba, és indulhat a díszítés.

Mutasd a mézeskalácsodat!
Ganter Klára Mézeskalács Szépségversenyt hirdetett, mindenképpen érdemes benevezni rá. A fődíj egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomag, ami minden konyhában jól jön.
A részleteket a Konyhatündérleszek.hu oldalon találod, sok szerencsét a versenyhez!

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük