Omlós, illatos mézeskalácsrecept gasztroszakértőnktől
Ha nem tudod elképzelni a karácsonyt mézeskalács nélkül, itt egy remek recept, mellyel nyerhetsz is!
A mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, ráadásul jóval előbb is elkészítheted, nem kell a hajrára tartogatni.
Gasztronómiai szakértőnk, Ganter Klára megosztja veletek tuti receptjét. Ha úgy érzed, hogy az általad gyártott csoda nemcsak az otthoniak érdeklődésére tarthat számot, akkor nevezd be a Mézeskalács Szépségversenyre!
Mézeskalács
Hozzávalók:
- 25 dkg méz
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 tojás sárgája
- 2 egész tojás
- 1 csomag sütőpor
- 500 g rétesliszt
- fűszerek ízlés szerint: citromhéj, fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér
A mézet egy lábosban felmelegítem, nem kell, hogy nagyon forró legyen, hozzáadom a vajat, a cukrot, a fűszereket. Kicsit hagyom hűlni, majd hozzákeverem a tojásokat és a sütőporos lisztet. Összegyúrom, ha kell, még teszek hozzá lisztet.
Minél keményebb a tészta, annál szárazabb lesz a mézeskalács, de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja, csak a megmunkálását nehezíti, illetve könnyíti. Kicsit hagyom állni, majd fél centi vastagra kinyújtom, szaggatom, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt lehet dekorálni színes cukorral, mandulával, dióval, sütés után cukormázzal, csokival.
A cukormázhoz verj fel három tojásfehérjét három evőkanál porcukorral és egy kevés citromlével, majd töltsd zsákba, és indulhat a díszítés.
Ganter Klára Mézeskalács Szépségversenyt hirdetett, mindenképpen érdemes benevezni rá. A fődíj egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomag, ami minden konyhában jól jön.
A részleteket a Konyhatündérleszek.hu oldalon találod, sok szerencsét a versenyhez!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csokoládé
- ital
Íme, a legfinomabb fűszeres forró csoki receptje
- sütemény
- dió
A tökéletes karácsonyi zserbó receptje
- gesztenye
- dió