Omlós, illatos mézeskalácsrecept gasztroszakértőnktől
Ha nem tudod elképzelni a karácsonyt mézeskalács nélkül, itt egy remek recept, mellyel nyerhetsz is!

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

beauty and style

Picike, de öltözködni azt tud: a gyönyörű blogger egyszerű trükkjeit bárki ellesheti »

2 hét alatt lapos lesz a has: ezt az ütős programot kövesd »

Ultrafinom nyári smink 50 felett: halványítja a mimikai ráncokat, mégsem túlzás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mézeskalács nélkül elképzelhetetlen a karácsony, ráadásul jóval előbb is elkészítheted, nem kell a hajrára tartogatni.

Gasztronómiai szakértőnk, Ganter Klára megosztja veletek tuti receptjét. Ha úgy érzed, hogy az általad gyártott csoda nemcsak az otthoniak érdeklődésére tarthat számot, akkor nevezd be a Mézeskalács Szépségversenyre!

Mézeskalács

Hozzávalók:

  • 25 dkg méz
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 egész tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 500 g rétesliszt
  • fűszerek ízlés szerint: citromhéj, fahéj, őrölt szegfűszeg, gyömbér

A mézet egy lábosban felmelegítem, nem kell, hogy nagyon forró legyen, hozzáadom a vajat, a cukrot, a fűszereket. Kicsit hagyom hűlni, majd hozzákeverem a tojásokat és a sütőporos lisztet. Összegyúrom, ha kell, még teszek hozzá lisztet.

Minél keményebb a tészta, annál szárazabb lesz a mézeskalács, de ez az eltarthatóságát nem befolyásolja, csak a megmunkálását nehezíti, illetve könnyíti. Kicsit hagyom állni, majd fél centi vastagra kinyújtom, szaggatom, és 180 fokos sütőben 10-15 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt lehet dekorálni színes cukorral, mandulával, dióval, sütés után cukormázzal, csokival.

A cukormázhoz verj fel három tojásfehérjét három evőkanál porcukorral és egy kevés citromlével, majd töltsd zsákba, és indulhat a díszítés.

Mutasd a mézeskalácsodat!
Ganter Klára Mézeskalács Szépségversenyt hirdetett, mindenképpen érdemes benevezni rá. A fődíj egy 20 ezer forint értékű ajándékcsomag, ami minden konyhában jól jön.
A részleteket a Konyhatündérleszek.hu oldalon találod, sok szerencsét a versenyhez!
Ezt is szeretjük