A legjobb bejglireceptek kezdőknek

Mákos, diós, gesztenyés

Bejgli nélkül nincs ünnep. Kezdő vagy a töltés és tekercselés művészetében? Próbáld ki receptjeinket!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A bejgli hagyományosan az ünnepi terített asztal része. Nem hiányozhat nálad sem, akár a tradicionális mákosat vagy diósat készíted, akár valami újdonsággal - mint például a gesztenyés változat - próbálkozol.

Így készül a tökéletes mézeskalács

Nézegess képeket!

Elolvasom

Csak egy jó alaptésztára van szükséged, melyet utána már tetszésed szerint gazdagíthatsz a legfinomabb alapanyagokkal. Így ne habozz tovább, próbáld ki receptjeinket, és döntsd el, számodra melyik lesz a nyerő változat!

Diós bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • fél citrom reszelt héja és leve

Hozzávalók a diós töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 100 dkg cukor
  • 2,5 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél evőkanál méz
  • fél kávéskanál fahéj
  • fél citrom reszelt héja

Az élesztőt a tej felében futtasd fel. A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a cukorral, az élesztővel gyúrd össze. Add hozzá a citromhéjat és a kifacsart levét is. Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd egy órát. A töltelékhez a tejet a cukorral forrald fel. Keverd hozzá a diót, a mazsolát, a mézet, a citromhéjat, és ízlésed szerint a fahéjjal is fűszerezd. Forrald néhány percig állandó kevergetés mellett, majd húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A tésztát vedd ketté, majd nyújtsd ki mindkét cipót lisztezett deszkán. Töltsd meg a töltelékkel, és tekerd fel őket. A végeit alaposan nyomd össze, nehogy kifolyjon a diós massza. Helyezd a bejgliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a tetejüket kend meg a megmaradt tojással. Szurkáld meg villával, és hagyd a tepsin még egy órát kelni. Ezután megint kend át tojással, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd készre.

Mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 marék mazsola, akár el is hagyható
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, majd keverd hozzá az élesztőt. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a csipetnyi sót, végül gyúrd össze a tésztát. Konyharuhával takard le, és keleszd duplájára.

A tejbe keverd bele a mákot, a cukrot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. A tésztát vedd ketté, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Simítsd rá a mákos tölteléket, majd tekercseld fel a tésztát. A végeit alaposan nyomd össze, a tetejét pedig kend meg tojásfehérjével. Hideg sütőbe tedd a bejglit, mert, amíg felmelegszik, addig is tovább keleszted. Nagyjából 40 percig süsd, akkor jó, ha már szép piros a teteje.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Gesztenyés bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 3 dkg mazsola
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája

A tejbe morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A vajat a liszttel, az élesztővel, a porcukorral és a tojássárgával gyúrd össze. Oszd két cipóra a tésztát, és tedd hűtőbe fél órára.

A gesztenyepürét a mazsolával, a vajjal és a tojássárgával dolgozd össze. A tésztát nyújtsd ki, és töltsd meg a gesztenyés masszával. A tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással. A tetejét néhány helyen szúrd meg villával, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.

Leadképünk a tutitippek.hu oldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

konyha vasarlas kedvezmeny
  • kedvezmény
  • lakberendezés

Kedvezmények egész évben

Ezt is szeretjük