A legjobb bejglireceptek kezdőknek
Mákos, diós, gesztenyés
Bejgli nélkül nincs ünnep. Kezdő vagy a töltés és tekercselés művészetében? Próbáld ki receptjeinket!

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

Esküvői dekorációk fenyőággal - Télies és romantikus »

Tökéletes frizura körkefe nélkül: dús és fényes lesz így a haj »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bejgli hagyományosan az ünnepi terített asztal része. Nem hiányozhat nálad sem, akár a tradicionális mákosat vagy diósat készíted, akár valami újdonsággal - mint például a gesztenyés változat - próbálkozol.

Csak egy jó alaptésztára van szükséged, melyet utána már tetszésed szerint gazdagíthatsz a legfinomabb alapanyagokkal. Így ne habozz tovább, próbáld ki receptjeinket, és döntsd el, számodra melyik lesz a nyerő változat!

Diós bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • fél citrom reszelt héja és leve

Hozzávalók a diós töltelékhez:

  • 15 dkg darált dió
  • 100 dkg cukor
  • 2,5 dkg mazsola
  • 1 dl tej
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél evőkanál méz
  • fél kávéskanál fahéj
  • fél citrom reszelt héja

Az élesztőt a tej felében futtasd fel. A vajat a lisztbe morzsold bele, majd a cukorral, az élesztővel gyúrd össze. Add hozzá a citromhéjat és a kifacsart levét is. Takard le egy konyharuhával, és meleg helyen keleszd egy órát. A töltelékhez a tejet a cukorral forrald fel. Keverd hozzá a diót, a mazsolát, a mézet, a citromhéjat, és ízlésed szerint a fahéjjal is fűszerezd. Forrald néhány percig állandó kevergetés mellett, majd húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni.

A tésztát vedd ketté, majd nyújtsd ki mindkét cipót lisztezett deszkán. Töltsd meg a töltelékkel, és tekerd fel őket. A végeit alaposan nyomd össze, nehogy kifolyjon a diós massza. Helyezd a bejgliket egy sütőpapírral bélelt tepsire, és a tetejüket kend meg a megmaradt tojással. Szurkáld meg villával, és hagyd a tepsin még egy órát kelni. Ezután megint kend át tojással, és előmelegített sütőben 40-45 perc alatt süsd készre.

Mákos bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • csipetnyi só

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 30 dkg darált mák
  • 25 dkg porcukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 marék mazsola, akár el is hagyható
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál reszelt citromhéj

Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, majd keverd hozzá az élesztőt. Add hozzá a cukrot, a tojássárgáját és a csipetnyi sót, végül gyúrd össze a tésztát. Konyharuhával takard le, és keleszd duplájára.

A tejbe keverd bele a mákot, a cukrot, a mazsolát, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. A tésztát vedd ketté, és lisztezett deszkán nyújtsd ki. Simítsd rá a mákos tölteléket, majd tekercseld fel a tésztát. A végeit alaposan nyomd össze, a tetejét pedig kend meg tojásfehérjével. Hideg sütőbe tedd a bejglit, mert, amíg felmelegszik, addig is tovább keleszted. Nagyjából 40 percig süsd, akkor jó, ha már szép piros a teteje.

Gesztenyés bejgli

Hozzávalók a tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 40 dkg gesztenyepüré
  • 3 dkg mazsola
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 tojássárgája

A tejbe morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. A vajat a liszttel, az élesztővel, a porcukorral és a tojássárgával gyúrd össze. Oszd két cipóra a tésztát, és tedd hűtőbe fél órára.

A gesztenyepürét a mazsolával, a vajjal és a tojássárgával dolgozd össze. A tésztát nyújtsd ki, és töltsd meg a gesztenyés masszával. A tetejét kend meg a megmaradt, felvert tojással. A tetejét néhány helyen szúrd meg villával, és előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süsd készre.

Leadképünk a tutitippek.hu oldalról származik.

OLVASD EL EZT IS!

konyha vasarlas kedvezmeny
  • kedvezmény
  • lakberendezés

Kedvezmények egész évben

Blog.hu ajánló