Mézeskalácspuding pisztáciával
Ha már várod a karácsonyt!
Több tepsi mézeskalácsot sütöttél, de nem fogyott el? Készíts belőle néhány pohár pudingot!

Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Egy kiló festéket kent magára, és átváltozott az arca: ezért ne érezd magad szürke kisegérnek »

Így használd a rózsaszínt az esküvőn, hogy elkerüld a giccshatást »

Mostantól nem a táskádhoz, hanem a rúzsodhoz fogod igazítani a cipőd - Elmondjuk, miért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Már alig várod a mézeskalácsszezont, de még nincs hova aggatni az ínycsiklandó díszeket? Akkor készíts belőlük mézeskalácspudingot! Igazán finom édesség, ráadásul hamar megvan, és élvezheted a karácsonyi illatokat már most.

Próbáld ki receptünket, és gazdagítsd pisztáciával, ami igazán jól feldobja a sima pudingot!

Mézeskalácspuding pisztáciával

Hozzávalók:

  • 30 dkg mézeskalácsmorzsa
  • 5 dkg mazsola
  • 5 dkg dió
  • 5 dkg pisztácia
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál méz
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 narancs
  • 1 evőkanál rum
  • 1 evőkanál zselatin

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a mézzel keverd habosra. Adagold hozzá lassan a tejet, szórd bele a mézeskalácsmorzsákat, és 30 percig hagyd állni.

A narancs héját vékonyan húzd le, és vágd csíkokra. Tedd a darabokat egy serpenyőbe, cukros vízzel öntsd le, és párold meg. A gyümölcs levét facsard ki, majd a leszűrt narancshéjjal, a mazsolával, a darált dióval és a rummal együtt keverd a tojásos masszához.

A narancshéj főzőlevében készítsd el a zselatint, és add a pudinghoz. Poharakba adagold ki a masszát, a tetejére pedig kanalazz a kemény habbá vert tojásfehérjéből. Szórd meg pisztáciával, és tedd hűtőbe néhány órára. Amikor megdermedt, már tálalhatod is.

Blog.hu ajánló