Íme, a legfinomabb fűszeres forró csoki receptje

Majdnem olyan egyszerű elkészíteni, mint porból készült társait, de összehasonlíthatatlan az íze.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hideg, szeles, nedves, ronda idő, ilyenkor jó igazán a kanapéra kucorodni egy takaróval és némi szíverősítővel.

Persze nem kell, hogy ez alkoholos legyen, egy finom fűszeres forró csokoládé is megteszi. Készíts belőle igazit, a poros változatokat nem lehet ehhez hasonlítani.

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 dl tej
  • 3+2 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • őrölt fahéj
  • egy csipetnyi chili
  • 20 dkg étcsokoládé

A vaníliarudat vágd ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze és kezdd el melegíteni, hozzáadva a vanília kikapart magját. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.

Ha megolvadt, apránként öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet és tejszínt, valamint a fahéjat, főzd készre és keverd krémesre.

Ekkor tedd bele a chilit is, de csak keveset, bár ezt el is hagyhatod, ha nem szereted a pikáns ízeket. A maradék tejszínhabot verd fel,és tegyél belőle mindegyik bögre csokira.

Csodaszép cupcake-variációk

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük