Íme, a legfinomabb fűszeres forró csoki receptje
Majdnem olyan egyszerű elkészíteni, mint porból készült társait, de összehasonlíthatatlan az íze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hideg, szeles, nedves, ronda idő, ilyenkor jó igazán a kanapéra kucorodni egy takaróval és némi szíverősítővel.

Persze nem kell, hogy ez alkoholos legyen, egy finom fűszeres forró csokoládé is megteszi. Készíts belőle igazit, a poros változatokat nem lehet ehhez hasonlítani.

Fűszeres forró csoki

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 dl tej
  • 3+2 dl tejszín
  • 1 vaníliarúd
  • őrölt fahéj
  • egy csipetnyi chili
  • 20 dkg étcsokoládé

A vaníliarudat vágd ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze és kezdd el melegíteni, hozzáadva a vanília kikapart magját. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.

Ha megolvadt, apránként öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet és tejszínt, valamint a fahéjat, főzd készre és keverd krémesre.

Ekkor tedd bele a chilit is, de csak keveset, bár ezt el is hagyhatod, ha nem szereted a pikáns ízeket. A maradék tejszínhabot verd fel,és tegyél belőle mindegyik bögre csokira.

Ezt is szeretjük