Íme, a legfinomabb fűszeres forró csoki receptje
Majdnem olyan egyszerű elkészíteni, mint porból készült társait, de összehasonlíthatatlan az íze.
Hideg, szeles, nedves, ronda idő, ilyenkor jó igazán a kanapéra kucorodni egy takaróval és némi szíverősítővel.
Persze nem kell, hogy ez alkoholos legyen, egy finom fűszeres forró csokoládé is megteszi. Készíts belőle igazit, a poros változatokat nem lehet ehhez hasonlítani.
Fűszeres forró csoki
Hozzávalók 4 személyre:
- 6 dl tej
- 3+2 dl tejszín
- 1 vaníliarúd
- őrölt fahéj
- egy csipetnyi chili
- 20 dkg étcsokoládé
A vaníliarudat vágd ketté. A három deci tejszínt és a tejet öntsd össze és kezdd el melegíteni, hozzáadva a vanília kikapart magját. Az összetördelt csokoládét vízfürdő felett, egy nagyobb edényben olvaszd fel.
Ha megolvadt, apránként öntsd hozzá a melegített, de nem forralt tejet és tejszínt, valamint a fahéjat, főzd készre és keverd krémesre.
Ekkor tedd bele a chilit is, de csak keveset, bár ezt el is hagyhatod, ha nem szereted a pikáns ízeket. A maradék tejszínhabot verd fel,és tegyél belőle mindegyik bögre csokira.
OLVASD EL EZT IS!

- csokoládé
- muffin