Olívás, fokhagymás csirkecomb fóliában sütve: leomlik a hús a csontról, annyira puha
A combok a fóliában fantasztikusan puhára párolódnak, és az ízek jól összeérnek a batyuban.
![Olívás, fokhagymás csirkecomb](https://kep.index.hu/1/0/3329/33291/332915/33291544_2ce0aedf7f0d9eeb4fbb10efbd51b949_wm.jpg)
Igazi ízkavalkádra számíthatsz, ha a csirkecombokat fűszeres olajban, fóliába csomagolva sütöd meg. Közben a húst nem kell forgatni, az olajos gőznek köszönhetően nagyon puha és ízletes lesz. Ne csomagold szorosan a fóliába, mert a sütés közben képződő gőz szétfeszítheti.
Olívás, fokhagymás csirkecomb
Hozzávalók
- 8 db csirkecomb
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl olívaolaj
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkecombokat egyenként tisztítsd meg, ha maradtak rajta szőrök, tokok, távolítsd el. Helyezd egy-egy darab alufóliára, és sózd be. Az olívaolajat keverd össze borssal, zúzott fokhagymával, bazsalikommal, és kend be vele a combokat. Csomagold be a fóliával, majd a tetejét szurkáld meg egy-két helyen, hogy a gőz távozni tudjon.
Rendezd a csomagokat egy tepsibe, és 200 fokos sütőben süsd meg 50-60 perc alatt. A fóliát óvatosan bontsd ki, nehogy a kicsapódó gőz miatt balesetet szenvedj!
Az egytepsis ételek nagyon praktikusak, a csirkecombokat is elkészítheted hasonló módon, a citromos pác is illik hozzá.