Egyben sült olasz fasírt fűszeres paradicsomszósszal: könnyű, mediterrán recept

Az egyben sült olasz fasírt különlegessége, hogy fűszeres paradicsomszósz ad neki semmihez sem hasonlítható ízt.

Olasz egyben sült fasírt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egyben sült olasz fasírt azért különlegesen finom, mert fűszeres paradicsomszósz járja át. Ehhez a húst először ki kell sütni, majd a serpenyőben elkészített mártáshoz adni, és hagyni, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Az így készült szaftos húsból mindenki repetázni fog majd.

Olasz egyben sült fasírt

Hozzávalók 6 személyre

A fasírthoz:

  • 80 dkg darált marhahús
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 40 dkg szikkadt kenyér héja nélkül mérve
  • 2.5 teáskanál köménymag
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál tejszín
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 kis hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors

A paradicsomszószhoz:

  • 70 dkg passzírozott paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 0.5 hagyma
  • bors
  • ízlés szerint chili
Recept idők

Elkészítés:

A fasírthoz az olajat melegítsd fel egy serpenyőben. Add hozzá a felkockázott paprikát. Egy percig ne nyúlj hozzá, hogy egy kicsit odakapjon, ezután még kevergetve süsd további két percig, majd tedd félre. 

 

A kenyérszeletekről vágd le a héjukat, kockázd fel a belsejüket, és tedd őket egy tálba. Reszeld bele a hagymát, add hozzá a tejszínt, és gyúrd össze, hogy a kenyér elázzon, és kezdje elveszíteni a tartását. Ekkor keverd bele a darált húst, a sült paprikát, a tojást, a sót, a borsot és a fűszereket. Kézzel lazán gyúrd át, de nem kell, hogy teljesen egynemű legyen. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 28 centis kenyérformában, és told 180 fokos sütőbe.

 

Amíg sül, készítsd el a szószt. Egy tiszta serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a felkockázott hagymát, párold üvegesre, majd tedd bele a zúzott fokhagymát, és így kevergesd egy percig. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ízlés szerint chilivel, és hígítsd kevés vízzel. 5 perc alatt kis lángon főzd össze.

 

Fél óra elteltével a fasírtot vedd ki a sütőből. Ha a serpenyőd, amelyben a szósz készül, alkalmas rá, ebbe tedd a félig megsült húst, locsold meg a szósszal, és tedd vissza a sütőbe további 30-40 percre. Ha a serpenyőd ezt nem bírja, a fasírtot egy tepsibe tedd, öntsd nyakon a szósszal, és így mehet vissza a sütőbe.

A rizottó is olasz recept alapján készül: ez a gombás változat a vegáknak is ízleni fog.

Krémes gombás rizottó rengeteg sajttal: így készítve biztos a siker

A bársonyos textúrájú rizottó igazi minimalista fogás, mely hús nélkül is tökéletes, remek vacsora.

Elolvasom

Kép: Lauri Patterson / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük