Egyben sült olasz fasírt fűszeres paradicsomszósszal: könnyű, mediterrán recept
Az egyben sült olasz fasírt különlegessége, hogy fűszeres paradicsomszósz ad neki semmihez sem hasonlítható ízt.
Az egyben sült olasz fasírt azért különlegesen finom, mert fűszeres paradicsomszósz járja át. Ehhez a húst először ki kell sütni, majd a serpenyőben elkészített mártáshoz adni, és hagyni, hogy az ízek lejussanak a belsejébe. Az így készült szaftos húsból mindenki repetázni fog majd.
Olasz egyben sült fasírt
Hozzávalók 6 személyre
A fasírthoz:
- 80 dkg darált marhahús
- 40 dkg darált sertéshús
- 40 dkg szikkadt kenyér héja nélkül mérve
- 2.5 teáskanál köménymag
- 2 tojás
- 2 evőkanál tejszín
- 2 teáskanál pirospaprika
- 1 kaliforniai paprika
- 1 kis hagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
A paradicsomszószhoz:
- 70 dkg passzírozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál olasz fűszerkeverék
- 1 dl víz
- 1 evőkanál olívaolaj
- 0.5 hagyma
- só
- bors
- ízlés szerint chili
Elkészítés:
A fasírthoz az olajat melegítsd fel egy serpenyőben. Add hozzá a felkockázott paprikát. Egy percig ne nyúlj hozzá, hogy egy kicsit odakapjon, ezután még kevergetve süsd további két percig, majd tedd félre.
A kenyérszeletekről vágd le a héjukat, kockázd fel a belsejüket, és tedd őket egy tálba. Reszeld bele a hagymát, add hozzá a tejszínt, és gyúrd össze, hogy a kenyér elázzon, és kezdje elveszíteni a tartását. Ekkor keverd bele a darált húst, a sült paprikát, a tojást, a sót, a borsot és a fűszereket. Kézzel lazán gyúrd át, de nem kell, hogy teljesen egynemű legyen. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt 28 centis kenyérformában, és told 180 fokos sütőbe.
Amíg sül, készítsd el a szószt. Egy tiszta serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a felkockázott hagymát, párold üvegesre, majd tedd bele a zúzott fokhagymát, és így kevergesd egy percig. Öntsd fel a passzírozott paradicsommal, szórd meg sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ízlés szerint chilivel, és hígítsd kevés vízzel. 5 perc alatt kis lángon főzd össze.
Fél óra elteltével a fasírtot vedd ki a sütőből. Ha a serpenyőd, amelyben a szósz készül, alkalmas rá, ebbe tedd a félig megsült húst, locsold meg a szósszal, és tedd vissza a sütőbe további 30-40 percre. Ha a serpenyőd ezt nem bírja, a fasírtot egy tepsibe tedd, öntsd nyakon a szósszal, és így mehet vissza a sütőbe.
A rizottó is olasz recept alapján készül: ez a gombás változat a vegáknak is ízleni fog.
Krémes gombás rizottó rengeteg sajttal: így készítve biztos a siker
A bársonyos textúrájú rizottó igazi minimalista fogás, mely hús nélkül is tökéletes, remek vacsora.
ElolvasomKép: Lauri Patterson / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció