Nyár végi bográcsgulyás
Szerencsére még jó az idő, így van lehetőség a főzést baráti programmá alakítani, ami mindig jó móka. Ne felejtsd ki a vörösbort a gulyásból.
Amilyen nehezen indult be a nyár, olyan nehezen akar elhagyni minket, így aztán még van lehetőség arra, hogy a kertben főzzétek meg az ebédet.
Kézenfekvő egy jó kis bográcsgulyás összeállítása, amit oldjatok meg kalákában, legyen, aki krumplit pucol, aki tüzet rak, aki az ételt felügyeli, és természetesen olyan is, aki elfogyasztja.
Bográcsgulyás
Hozzávalók:
- 1 kg marhahús
- 1 db cseresznyepaprika
- 4 evőkanál olaj
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál köménymag
- 30 dkg vargánya
- 2 evőkanál pirospaprika
- 80 dkg burgonya
- 5 dl vörösbor
- só
Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel.
Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan főzd készre.
OLVASD EL EZT IS!

- hal
- egytálétel
Magyaros halászlé bográcsban

- egytálétel
- marhahús
Tökéletes gulyásleves: bográcsban és tűzhelyen készítve is isteni

- krumpli
- egytálétel