Nyári rakott krumpli sajttal és fűszerekkel
Dobd fel a szokásos rakott krumplit, és tedd egy kicsit könnyedebbé friss fűszerekkel és sajttal. Gyors és egyszerű fogás.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Csak pár kulcsdarab kell a mindig sikkes és nőies öltözékhez: nyújtják az alakot és karcsúsítanak »

Ezeket edd rendszeresen a teltebb, rugalmasabb arcbőrért: minden megvan bennük, ami segíti a feszességet »

Rebel Wilson rátalált az egészséges fogyás receptjére: remek formában van a 40 éves színésznő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A rakott krumpli mindig jó ötlet, legyen nyár vagy tél. A hagyományos alapot megbolondíthatod egy kicsit az évszaknak megfelelően.

A nyári változatból ezúttal kimarad a kolbász, és a helyére friss fűszerek lépnek ízesítőnek.

Nyári rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 1 kg héjában főtt krumpli
  • 2 doboz tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 tojás
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 2 fej vöröshagyma
  • olívaolaj
  • őrölt fehérbors
  • majoránna
  • bazsalikom

A krumplit főzd meg héjában, hámozd meg, majd karikázd fel. A hagymát kockázd fel, a fokhagymát nyomd át fokhagymaprésen, vagy aprítsd fel. Kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, majd dobd rá a fűszereket, és keverd át. A tojásokat is főzd meg keményre, és karikázd fel.

Egy tűzálló tálat olajozz ki, fektess bele egy-két sor krumplit, majd tojást, tedd rá a hagymás keverék felét, szórd meg sajttal és locsold meg tejföllel. Ismételd meg az egészet, de ezúttal a sajt kerüljön legfelülre. Told előmelegített sütőbe, és közepes lángon addig süsd, amíg a sajt meg nem pirul.

OLVASD EL EZT IS!

zoldseg rakott lead
  • egytálétel
  • rakott zöldség

Könnyű, nyári rakott zöldség

toltott paradicsom lead jo
  • paradicsom
  • egytálétel

Magyaros töltött paradicsom

Ezt is szeretjük