Nyár végi bográcsgulyás

Még főzhetsz a kertben

Szerencsére még jó az idő, így van lehetőség a főzést baráti programmá alakítani, ami mindig jó móka. Ne felejtsd ki a vörösbort a gulyásból.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amilyen nehezen indult be a nyár, olyan nehezen akar elhagyni minket, így aztán még van lehetőség arra, hogy a kertben főzzétek meg az ebédet.

Kézenfekvő egy jó kis bográcsgulyás összeállítása, amit oldjatok meg kalákában, legyen, aki krumplit pucol, aki tüzet rak, aki az ételt felügyeli, és természetesen olyan is, aki elfogyasztja.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál köménymag
  • 30 dkg vargánya
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl vörösbor

Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel.

Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan főzd készre.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük