Nyár végi bográcsgulyás
Még főzhetsz a kertben
Szerencsére még jó az idő, így van lehetőség a főzést baráti programmá alakítani, ami mindig jó móka. Ne felejtsd ki a vörösbort a gulyásból.

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

7 trükk, ami megkönnyíti a magassarkú viselését: így nem fájnak majd a lábak »

A 45 éves Charlize Theron gyönyörű a Dior új kampányában: meseszép képek készültek a színésznőről »

Ultranőies, könnyen kezelhető frizurák félhosszú hajból: 7 fazon, aminél nem lesz divatosabb ősszel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amilyen nehezen indult be a nyár, olyan nehezen akar elhagyni minket, így aztán még van lehetőség arra, hogy a kertben főzzétek meg az ebédet.

Kézenfekvő egy jó kis bográcsgulyás összeállítása, amit oldjatok meg kalákában, legyen, aki krumplit pucol, aki tüzet rak, aki az ételt felügyeli, és természetesen olyan is, aki elfogyasztja.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál köménymag
  • 30 dkg vargánya
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl vörösbor

Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel.

Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan főzd készre.

Ezt is szeretjük