Nyár végi bográcsgulyás
Még főzhetsz a kertben
Szerencsére még jó az idő, így van lehetőség a főzést baráti programmá alakítani, ami mindig jó móka. Ne felejtsd ki a vörösbort a gulyásból.

Nyereményjáték

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

Nyerj páros belépőt Vekerdy Tamás januári előadására a Femina Klubon! (x)

Nyerd meg a Világörökségek Magyarországon című könyvet, és merülj el hazánk csodás világában! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Szív- és érrendszeri betegségeket okozhat, mégis kevesen ismerik ezt a szövődményt - Lehet tenni ellene (x)

Évente 34 ezer kisbaba hal meg ettől a betegségtől - 18 országot érint (x)

Gondtalan és felszabadult nyugdíjas éveket szeretnél? Mutatjuk, mi kell hozzá (x)

beauty and style

A tavaszi divat legfontosabb ruhadarabja a farmer után: ez lesz a blézer éve »

A copf ennyire sokoldalú is lehet: így dobd fel a frizurádat! »

5 nő 60 felett, aki tud öltözködni, és ragyogóan néz ki »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amilyen nehezen indult be a nyár, olyan nehezen akar elhagyni minket, így aztán még van lehetőség arra, hogy a kertben főzzétek meg az ebédet.

Kézenfekvő egy jó kis bográcsgulyás összeállítása, amit oldjatok meg kalákában, legyen, aki krumplit pucol, aki tüzet rak, aki az ételt felügyeli, és természetesen olyan is, aki elfogyasztja.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál köménymag
  • 30 dkg vargánya
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl vörösbor

Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel.

Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan főzd készre.

Blog.hu ajánló