Nyár végi bográcsgulyás
Még főzhetsz a kertben
Szerencsére még jó az idő, így van lehetőség a főzést baráti programmá alakítani, ami mindig jó móka. Ne felejtsd ki a vörösbort a gulyásból.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amilyen nehezen indult be a nyár, olyan nehezen akar elhagyni minket, így aztán még van lehetőség arra, hogy a kertben főzzétek meg az ebédet.

Kézenfekvő egy jó kis bográcsgulyás összeállítása, amit oldjatok meg kalákában, legyen, aki krumplit pucol, aki tüzet rak, aki az ételt felügyeli, és természetesen olyan is, aki elfogyasztja.

Bográcsgulyás

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 db cseresznyepaprika
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál köménymag
  • 30 dkg vargánya
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 80 dkg burgonya
  • 5 dl vörösbor

Miután a bográcsot kikented olajjal, tedd bele a fölaprított vöröshagymát, fokhagymát, a kockára vágott húst, és szórd meg pirospaprikával, sóval és köménnyel.

Önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd lassú tűzön addig, míg a hús félig megpuhul. Ekkor add hozzá a felszeletelt gombát, a hasábokra vágott burgonyát, végül morzsold bele a cseresznyepaprikát. Öntsd hozzá a bort, és ha a lé nem lepné el teljesen, adj hozzá egy kevés vizet. Lassan főzd készre.

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük