Könnyű nyári piskóták

Gyümölcsös finomságok

A piskóta már önmagában is remek édesség, de az élvezetet még fokozhatod finom krémek és lédús gyümölcsök hozzáadásával.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyhában kezdőknek gyakran mumus a piskóta, hiszen finoman kell vele dolgozni, hogy a formában magasra feljöjjön, és úgy is maradjon.

A tökéletes piskóta titka

Nézegess képeket!

Elolvasom

Mégis, egy jól sikerült piskótatorta méltán lehet az asztal és az ünnepi vacsora dísze, így érdemes kipróbálni ezeket a recepteket.

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot.

A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!

Papsapka

Hozzávalók:

  • 1 kerek piskóta
  • 6 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 csomag zselatin
  • mazsola
  • magozott meggy
  • 2 dl víz
  • vaj

Kakaós vagy sárga piskótából is készítheted. A pudingot főzd meg a szükséges mennyiségű tejjel, a vaníliás cukorral és a zselatin felével. A zselatin másik felét vízzel melegítsd fel, add hozzá a tortabevonót és két evőkanál cukrot. Ezt melegítsd fel. A tejszínt verd fel négy evőkanál porcukorral, majd egyik felét a pudinghoz, másik felét a mázhoz keverd.

Az utóbbihoz add hozzá a meggyet. Ennek a mennyisége ízlésedre van bízva. Vajazd ki a kapcsos tortaformát. Ennek az aljára öntsd a pudingos krémet, majd helyezd rá a félbevágott piskóta egyik felét. Erre kend a meggyes krémet, majd zárd le a másik fél piskótával. Néhány órára rakd a hűtőbe, és tálaláskor borítsd ki egy szép tálra. Tortabevonó helyett használhatsz étcsokoládét is.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 3 joghurtos pohár liszt
  • 2 pohár cukor
  • fél pohár olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás

A tojásokat válaszd ketté. A tojássárgáját keverd ki a cukorral, add hozzá a joghurtot és az olajat. Az átszitált liszthez keverd hozzá a sütőport. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és ezt is óvatosan forgasd hozzá a keverékhez. Végül óvatosan keverd hozzá a lisztet. Kivajazott, kilisztezett formában vagy tepsiben süsd meg. A tésztájához bármilyen gyümölcsöt keverhetsz, hiszen mindegyikkel isteni, és így nem is fog lesüllyedni.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Epres-grízes torta

Hozzávalók:

  • 8 tojásból piskóta
  • 1 liter tej
  • 10 púpos evőkanál búzadara
  • cukor
  • 30 dkg vaj
  • 50 dkg eper

A piskótát horizontálisan vágd három részbe. A krémhez a tejbe áztasd be a grízt, jó félórát hagyd állni, ízlés szerint cukrozd, majd főzd meg. Amikor kihűlt, robotgéppel keverd hozzá a vajat, majd a felaprított eper kétharmadát is óvatosan keverd bele. Az alsó lapot kend meg a krémmel, és vond be szeletelt eperrel. Ugyanezt csináld meg a többi emelettel is, és a tetejével szintén. Rakd hűtőbe pár órára.

Gyors torta

Hozzávalók:

  • 1 tetszőleges méretű piskóta
  • kedvenc lekvárod
  • 1 csomag tortabevonó

A lehető leggyorsabban elkészíthető torta. A piskótát vágd félbe vagy három emeletre, és kend meg lekvárral. A bevonót készítsd el az útmutató szerint, és vond be vele a tortát. Egyszerű és nagyszerű édesség.

Ezt is szeretjük