Könnyű nyári piskóták

Gyümölcsös finomságok

A piskóta már önmagában is remek édesség, de az élvezetet még fokozhatod finom krémek és lédús gyümölcsök hozzáadásával.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A konyhában kezdőknek gyakran mumus a piskóta, hiszen finoman kell vele dolgozni, hogy a formában magasra feljöjjön, és úgy is maradjon.

Mégis, egy jól sikerült piskótatorta méltán lehet az asztal és az ünnepi vacsora dísze, így érdemes kipróbálni ezeket a recepteket.

A tökéletes piskóta

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 6 púpozott evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Keverd habosra a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral egy nagy tálban. Szitáld a lisztet tálba, és alaposan keverd össze a sütőporral. A tojások fehérjéből készíts kemény habot.

A tojássárgájára szórd rá a liszt felét, tedd rá a tojásfehérjét, majd a tetejére hintsd rá a maradék lisztet. Fakanállal óvatosan dolgozd össze, úgy, hogy a tojáshab ne törjön össze. Öntsd a masszát sütőpapírral kibélelt sütőformába, és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranysárgára.

A megsült piskótát kis ideig hagyd a sütőben hűlni, majd rácsra borítva húzd le róla a sütőpapírt, fordítsd meg, és hagyd teljesen kihűlni.
A sütő ajtaját sütés közben ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!

Papsapka

Hozzávalók:

  • 1 kerek piskóta
  • 6 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 csomag zselatin
  • mazsola
  • magozott meggy
  • 2 dl víz
  • vaj

Kakaós vagy sárga piskótából is készítheted. A pudingot főzd meg a szükséges mennyiségű tejjel, a vaníliás cukorral és a zselatin felével. A zselatin másik felét vízzel melegítsd fel, add hozzá a tortabevonót és két evőkanál cukrot. Ezt melegítsd fel. A tejszínt verd fel négy evőkanál porcukorral, majd egyik felét a pudinghoz, másik felét a mázhoz keverd.

Az utóbbihoz add hozzá a meggyet. Ennek a mennyisége ízlésedre van bízva. Vajazd ki a kapcsos tortaformát. Ennek az aljára öntsd a pudingos krémet, majd helyezd rá a félbevágott piskóta egyik felét. Erre kend a meggyes krémet, majd zárd le a másik fél piskótával. Néhány órára rakd a hűtőbe, és tálaláskor borítsd ki egy szép tálra. Tortabevonó helyett használhatsz étcsokoládét is.

Joghurtos piskóta

Hozzávalók:

  • 1 pohár joghurt
  • 3 joghurtos pohár liszt
  • 2 pohár cukor
  • fél pohár olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás

A tojásokat válaszd ketté. A tojássárgáját keverd ki a cukorral, add hozzá a joghurtot és az olajat. Az átszitált liszthez keverd hozzá a sütőport. A tojásfehérjét verd kemény habbá, és ezt is óvatosan forgasd hozzá a keverékhez. Végül óvatosan keverd hozzá a lisztet. Kivajazott, kilisztezett formában vagy tepsiben süsd meg. A tésztájához bármilyen gyümölcsöt keverhetsz, hiszen mindegyikkel isteni, és így nem is fog lesüllyedni.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Epres-grízes torta

Hozzávalók:

  • 8 tojásból piskóta
  • 1 liter tej
  • 10 púpos evőkanál búzadara
  • cukor
  • 30 dkg vaj
  • 50 dkg eper

A piskótát horizontálisan vágd három részbe. A krémhez a tejbe áztasd be a grízt, jó félórát hagyd állni, ízlés szerint cukrozd, majd főzd meg. Amikor kihűlt, robotgéppel keverd hozzá a vajat, majd a felaprított eper kétharmadát is óvatosan keverd bele. Az alsó lapot kend meg a krémmel, és vond be szeletelt eperrel. Ugyanezt csináld meg a többi emelettel is, és a tetejével szintén. Rakd hűtőbe pár órára.

Gyors torta

Hozzávalók:

  • 1 tetszőleges méretű piskóta
  • kedvenc lekvárod
  • 1 csomag tortabevonó

A lehető leggyorsabban elkészíthető torta. A piskótát vágd félbe vagy három emeletre, és kend meg lekvárral. A bevonót készítsd el az útmutató szerint, és vond be vele a tortát. Egyszerű és nagyszerű édesség.

Ezt is szeretjük